‘MUHATAP ALMAZLARSA SUÇUN ORTAĞIDIRLAR’

HABER: AHMET BEŞENK Bellona ASR Mobilya’dan ürün siparişi veren ve ürünlerini alamayan mağdurlar Ceylan Karavil AVM önünde basın açıklaması yaptılar. Açıklamada mobilya aldıkları mağazayı değil, markanın kendisinin sorumlu olduğunu ve Markaya itibar ederek ürün aldıklarını belirterek muhataplıktan kaçmamaları mesajını verdiler.

‘MUHATAP ALMAZLARSA SUÇUN ORTAĞIDIRLAR’

 Önceki gün Bellona ASR mobilyadan ödemelerini yaparak ürün siparişi veren bir gurup mağdur, Ceylan Karavil AVM önünde basın açıklaması yapmak istediler. Basın açıklaması yapılmasından rahatsız olan AVM yönetimi polisi arayarak müdahale edilmesini istedi. Yapılacak olan basın açıklamasının yeri konusunda izin verilmediği için müdahale eden polis kalabalığın dağılmasını istedi. Bunun üzerine AVM sırırları dışına çıkan mağdur gurubu basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Gurup adına basın açıklaması yapan Geylani Aytekin, marka ile bayi arasında sıkıştırılmış kurbanlar olmak istemediklerini vurgu yaparken ünlü markanın kimseyi muhatap olarak göremediklerini ve mağduriyetlerini giderilmesini istedi. Aytekin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Mağdurlar olarak burada toplanmış bulunmaktayız.12.06.2016 tarihinde Ceylan Karavil Park AVM'de zemin katında yer alan ASR Bellona'nın bayiyi kapatıp gittiğini öğrendik. Bu süreden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hiç kimseyi muhatap olarak görmedik. Biz ürünlerimizi satın alırken bayii, kişi vs. kurum ve şahısları tanımayıp, kocaman bir AVM'de yer alan ve büyük bir marka olan Bellona'dan ürünlerimizi satın aldık. Bu bağlamda öncelikle bizim ilk muhatabımız Bellona markasıdır. Çünkü Bellona ismi ile satış yapan bayii veya şahıs kim olursa olsun, müşterinin ileriki aşamalarındaki sıkıntısında ilk başvuracağı mercii Bellona markası ve genel müdürlüğüdür.

Bundan dolayıdır ki çok zor şartlarda kazandığımız ve bizim için büyük meblağların ilk sorumlusu Bellona markasıdır.  Bu aylarda düğün hazırlığı içerisinde olan birçok mağdur vardır. Tüm mağdur zedelerin psikolojik olarak sıkıntı yaşadığı bir gerçektir.

Bellona gibi bir markanın bizim mağduriyetimiz karşısında pasif davranmasını anlamış değiliz.  Bayii ile marka arasına sıkıştırılan kurbanlar olmak istemiyoruz. Zira emsal markaları tercih etmememiz Bellona'nın farkından kaynaklanmaktadır. Bu anlamda Bellona bu mağduriyetten kendine mağdur payesini çıkartmamalıdır. Aksi takdirde suçun ortağı konumundadır.

Buradan BELLONA yetkililerine sesimizi duymaları ve mağduriyetimizi gidermeleri hususunda hassaslıkla davranmaları ve sorunumuzun ivedilik ile çözüme kavuşmasını istiyoruz.” Dedi.

Gurup yaptığı açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER