MUSYANDER’İN GENÇLERİ KUDÜS’E GİTMEYE HAZIR

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Halkın kırmızı çizgisini ihlal eden ABD Başkanı Trump’a öfke dinmek bilmiyor. Trump’un açıklamasından sonra Kudüs’te şiddetin dozunu artıran İsrail askerlerinin zulmünü medya’dan izleyen Musyander gençleri izin verilmesi halinde Kudüs’te şehit olmayı dilediklerini söylüyorlar. Dernek yönetimi basın açıklaması yaparak olayı kınadılar.

MUSYANDER’İN GENÇLERİ KUDÜS’E GİTMEYE HAZIR
 Musyander’in gençleri zorlukla zaptediliyor. İslam yolunda şehit olmak istediklerini haykıran gençler, kendilerine izin verilmesi halide Kudüs’e gitmeyi istiyorlar.

Musyander üyesi 25 yaşındaki İsmail Hasar duygularını şu cümlelerle dile getiriyor: “Kudüs üzerinden oynanan oyunları bilmeyenimiz yok. Burada toplanmamızın amacı tepkimizi ortaya koymak içindir. Burada sadece basın toplantısı için bulunmuyoruz, büyüklerimizin bize yol göstermesi halinde şehit olmak için Kudüs’e gitmeye talibiz. Bu uğurda, İslam yolunda şehitlik mertebesine ulaşmak en büyük arzumdur.” Dedi.

İbrahim Elhazar ise 29 yaşında. Filistin’de, Kudüs’te yaşananları ibretle izlediğini ve bir şey yapamamanın vermiş olduğu hüznü derinden hissettiğini belirterek şunları kaydetti: “Hergece ekranlarda İslam üzerine, Ortadoğu üzerine, ülkemiz ve filistin ile Kudüs üzerine oynanan oyunları ibretle izliyoruz. Elimizden birşeylerin gelmemesi bizi derinden sarsıyor: Bu basın toplantısına katılarak Kudüs’e gitmeye hazır olduğum vurgusunu yapmak için buradayım. ALLAH’ın izniyle İslamiyet yolunda şehit olmak bizede nasip olur.” Dedi.

MUSYANDER derneği önünde gerçekleştirilen basın toplantısına çok sayıda Musyander üyesi, vatandaşlar ve MİLAT gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Ay’da destek verdi.

Basın açıklamasını MUSYAN-DER Basın sözcüsü Mehmet Merthan yaptı.  Merthan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Saygı değer  Halkımız, ilk kıblemiz olan Mescidi AKSA nın  bulunduğu; KUDÜS Şehri ve Filistin; 1948 yılından beri yüzlerce yıllık, ‘Büyük İsrail Projesi’ çerçevesinde, adım  adım  işgal altına alınmıştır.  “İslam’ın ilk kıblesinde ; ezan-ı Muhammedî’nin ;yasaklanması, son olarak da; Kudüs’ün; işgalci Siyonistlerin; başkenti olarak ilan edilmesi, ümmetin onurunu ayaklar altına almıştır. Bu Kararı Alan Amerika İsrail ve İşbirlikçilerini Lanetliyoruz!

Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir.. Hazreti Ömer Kudüs’ü fethetmiş ve oradaki tüm insanların can , mal ve İnanç Özgürlüğünü Koruma Altına almıştır. Bölgeye huzur ve saadet getirmiştir.

Selahaddin Eyyub-i Kudüs’ü yeniden fethetmiş ve aynı şekilde oradaki tüm insanların her türlü hakkını teminat altına almıştır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Halkı Müslüman olan devletlerin ve ülke liderlerinin  zulume kayıtsız kalmaları Korsan ve işgalci İsrail’i cesaretlendirmektedir. Bu Bağlamda Türkiyenin Ortaya Koymuş olduğu onurlu tavrı bütün müslüman ülkelere örnek olmasını temenni ediyoruz

İlk kıblemiz olan, Mescid-i Aksa’nın işgali , kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri , Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış, Filistin topraklarının, işgali kabul edilemez. Musyan – Der olarak; Bu gün burada yaptığımız; bu açıklama ile gayret ve hamiyet sahibi hiçbir müminin bu trajediye sessiz kalması düşünülemez. Tüm dünyaya ;Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan ediyoruz.

Alem-i  İslam’ı ; reel politik kaygılardan arındırarak, Amerika’dan, İsrail’den değil ! Allah’tan korkmaya ve O’na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER