NEDEN EVET?

HABER: AHMET BEŞENK Güneydoğu Engelli Hakları Derneği Genel Başkanı Mikdat Kavmaz ve ekibi kapı, kapı, sokak, sokak dolaşarak gerçekleştirilecek olan referandumda neden evet denilmesi gerektiğini hem konuşarak aktarıyor, hem de bastırdıkları broşür vasıtası ile detayların algılanması için çalışma yapıyor.

NEDEN EVET?

 Diyarbakır’da çalmadık kapı, girilmedik mekan bırakmayacaklarını, neden referandumda evet denilmesi gerektiğini aktaracaklarını söyleyen Güneydoğu Engelli Hakları Derneği Genel Başkanı Mikdat Kavmaz çalışmalarını şu cümlelerle aktarıyor: “Referandumda evet denilmesi gerekliliğinin nedenlerini Diyarbakır’ı santim, santim dolaşarak anlatıyoruz. Toplumun tüm kesimleri çok iyi hatırlar ki ülkemizin geçmişte yaşadıkları basit şeyler değildi. Türkiye’de daha önce yaşanan vesayetçi sistemi ortadan kaldırmak, derin ve kirli yapıları bertaraf etmek için, geçmişte yaşadığımız olumsuzlukları tekrar yaşamamak ve o günlere dönmemek için böyle bir çalışma yapmayı yapmak için arkadaşlarımız ile istişare ederek karar verdik. Var gücümüz ile kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bastırmış olduğumuz broşürler vasıtası bilgilendirdiğimiz vatandaşların kendi potansiyel çevrelerindeki insanlara da ulaşması için dağıtımlar yapıyoruz. Broşürlerimizi verdiğimiz herkese konunun içeriğini son derece detaylı bir şekilde de aktarıyoruz. Kötü günleri tekrar yaşamamak adına referanduma. Devletimize destek vermek için evet çağrısı yapıyoruz. broşürlerimizi dağıtırken birebir insanlarla muhatap oluyoruz, insanlarla iletişime geçtiğimiz zaman önce derneğimizi tanıtıyoruz ve dernek olarak referandum çağrısına evet dediğimizi aktarıyoruz, bunun ardından da neden evet dediğimizi açıklıyoruz. Bu sohbet sırasında kendilerine biz evet diyoruz, siz de evet diyor musunuz? diye soruyoruz. Bu soru karşısında evet diyen de, hayır diyenler de oluyor. Bize hayır diyenlerin büyük bir bölümü broşürümüzde yer alan 12 maddeyi anlatmamızın ardından böyle olduğunu bilmiyorduk diyerek yeterli bilgilendirmenin yapılmadığından şikayet ediyor bu kez.” Dedi.

 

Ülke ve bölge üzerinde kirli oyunların, kirli senaryoların hayata geçirmesinin istendiğini de belirten Mithat Kavmaz şunları aktardı: “Uzun bir süreden beridir ülkemiz ve bölgemiz kirli emelleri olan yapılar tarafından hep ele geçirilmek istendi. Bu kirliliğe karşı, gençlerimizin artık doğruyu bulmaları adına yoğu çabalarımız ve çalışmalarımız deva edecek. Artık kirli güçlerin gençlerimiz üzerine oyunlar oynamasına müsaade etmeyeceğiz, bunun için elimizden gelen tüm gayretleri sarf etmeye hazırız. Çocuklarımız bu saatten sonra bilinçsiz hareket etmesinler, kandırılarak başka yollara sapmasınlar diye halkımızı bilgilendirmeye çalışacağız. Sadece Evet mesajı vermekle yetinmeyip, neden evet demeleri gerektiğini örnekleri ile aktarıyoruz. Bu görüşmelerimiz sırasında evinde ekmeği olmayan insanlarla da iletişim kurarak hem neden evet i anlatıyoruz, hem de sorun ve sıkıntılarını gidermek için destek oluyoruz.” Dedi.

 

İnsanlarla iletişim kurmadan önce ön yargılı ve tepkili davranışlarla da karşılaştıklarını belirten Kavmaz konuşmasını şöyle sürdürüyor: “İnsanlarla ilk iletişimimizde tepkiler aldığımız oluyor. Tepkisel davranan vatandaşlarımıza konuyu özetlediğimiz zaman ne kadar aydınlandıklarının farkına varıyorlar ve bu sempatiye dönüşüyor. Bu iletişim seyahatimizde gördüğümüz bu insanlar gerçek mandada bilgilenmeyi istiyorlar ama kendilerine ulaşılamadığını da görmezden gelemeyiz. Eminiz ki insanlarımız ile iletişim kurulması halinde gerçekten de verimli bir vizyona sahip olacaklarını görüyoruz. Kısacası hayırcıların evet demesi çok zor bir olay değil, sadece onlara ulaşmak gerekiyor ki yapması gerekenlerin bunu yapmadığını görüyoruz.” Dedi.

 

Yeni anayasa, başkanlık sistemi ve referandum ile ilgili olarak vatandaşa ulaşması gereken kesimin aslında misyonlarını yerine getirmediğinin altını çizen Kavmaz: “Esnaflarımıza, vatandaşlarımızın evlerine veya kamu kurum ve kuruluşlarına gittiğimizde sadece broşür bırakıp çıkmıyoruz, bunu anlatıyoruz. Gördüğümüz kadarı ile de ciddi bir çalışma yapılmamış özelikle siyasilerimiz tarafından. Kısacası Evet demek için yeterli bilgi sahibi değiller.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER