O OKULA JET SORUŞTURMA

HABER: AHMET BEŞENK Önceki gün gazeteniz Öz Diyarbakır’da çıkan ‘Altımıza mı edek? Başlıklı haber ile ilgili olarak Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan jet bir soruşturma başlattı. Aslan, öğrencilere dayatılan bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

O OKULA JET SORUŞTURMA

 Diyarbakır’ın tam da merkezinde bulunan bir okulda skandal sayılabilecek bir uygulama yaşanıyordu. Yatığımız araştırmaya göre Şair Sırrı Hanım Ortaokulunda son derste tuvalet kapılarının temizlik yapıldığı gerekçesi görevli tarafından kapatılarak öğrencilerin zor zamanlar yaşamasına neden oluyordu.

 

Konuya ilişkin olarak gazetemizi ziyarete gelerek şahsen de şikayetlerini ileten öğrenciler ve velileri Şair Sırrı Hanım Ortaokulunda okuyan çocukların son ders itibari ile tuvalet ihtiyaçlarını gideremediklerini, bu nedenden dolayı da henüz çok genç olan ve çok çabuk gururları incinebilen ortaokul öğrencilerinden bazılarının tuvalet kapalı olduğu için altılarına kaçırdığını ihbar etmişlerdi. Öğrenciler ayrıca okulun dağılma saatinde ana kapının açılmayıp küçük kapıdan sıkışarak ve uzun bir süre bekleyerek, çok üşüdüklerini ve daha sonra kapıdan geçebildiklerini gündeme getirmişti.

 

Diyarbakır’ın Yenişehir Semtinde, Belediye konuk evinin arkasında bulunan Şair Sırrı Hanım İlköğretim okulu ile ilgili sıkıntıları öğrenci velileri de gündeme getirerek okul yönetimine sayısız kereler sıkıntıyı ilettiklerini, okul müdürünün de sıkıntıyı kabul ettiğini fakat hükümsüz kaldığını dile getirmiştiler.

 

Son ders işkencesinin basına yansımasının ardından dün İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, konuyu öğrenir öğrenmez soruşturma başlattığını beyan etti.  

 

Diyarbakır’a atandığı günden şu ana kadar yaptığı başarılı çalışmalar, öğrenci odaklı aktiviteler, yeni projeler ile sürekli gündeme gelen ve takdir edilen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu olayın kabul edilebilir olmadığının altını çizerek şunları kaydetti: “Eğitim ve öğretim yuvalarımızda böylesi uygulamalar doğru değildir. Okulda eğitim saati boyunca, geleceğimizin teminatları olan yavrularımızın her türlü ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bu uygulama karşısında acil olarak inceleme başlatmış bulunmaktayız. Kesinlikle bu çocuklarımıza böyle bir uygulamayı reva göremeyiz” dedi.

 

Daha önce öğrenci velileri tarafından uyarılan okul yönetimi ve Okul aile birliğinin  maaşlarını öğrenci velilerinden toplayarak ödeme yaptıkları çalışanlarına gereken hassasiyeti göstermeleri bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER