‘OKUL VAR, ÖĞRETMEN YOK’

HABER ÖZEL:AHMET BEŞENK Eğitim çıtasını yükseltmek için büyük gayretler sarf eden Milli Eğitim Camiası adeta yine kendi başarısını baltalamak için farklı gayretler içine giriyor. Bürokratından, siyasetçisine kadar eğitim alanına büyük önem verdiklerini açıklarken ve bu yönde gayretler sarf ederken Diyarbakır’ın Ben U Sen semtinde bulunan Turgut Özal İlkokulunda yaşanan manzara ise söylenenlerin aksini ortaya koyar cinsten. Koca okulda 7 öğretmen eksiği var ve ilgili herkese konu bildirildiği halde ilgisizlik had safhada. Aileler çaresizce her gün okul bahçesine giderek okul müdürüne dertlerini anlatıyorlar. Okul aile birliği Başkanı Mehmet İlir, öğretmen yokluğunun öğrencileri çok kötü etkilediğine dikkat çekerken, öğrencilerin alıştığı öğretmenlerinden ayrılmanın psikolojik olarak öğrencileri derinden etkilediğine vurgu yapıyor. Sıkıntılar ile adeta savaşan okulun içler acısı durumuna veliler ise: “Yoksul semt olduğumuz için öğretmenler gelmek istemiyorlar. Hani öğretmenlik kutsal meslekti?” Yanıtını veriyorlar.

‘OKUL VAR, ÖĞRETMEN YOK’
 SINIFLAR 60 KİŞİLİK’

Şiirlere, şarkılara, efsanelere konu olan Diyarbakır’ın Ben U Sen semti bu aralar dertli.

Gerektiği, hak ettiği ilgi ve alakayı göremeyen Ben U Sen’de bulunan Turgut Özal İlköğretim Okulunun 7 öğretmeni de onu terk etti. Sınıfları ortalama 60-70 kişiye ulaşan okulda bırakın eğitim görmeyi nefes almak bile büyük sıkıntı.

 

Yokluklarla boğuşan okulun öğretmen eksiği ile ilgili olarak okul yetkilileri başvurulması gereken tüm yerlere başvuru yaptıkları halde sıkıntıları bir türlü çözülmezken aileler de her gün okul yönetimi ile adeta kavga ediyorlar.

 

‘3 GÜN SONRA SIRRAZ KADEM BASTILAR’

657’li olduğu için konu ile ilgili olarak bilgi alamadığımız okul müdürünün yerine konuşan Turgut Özal İlkokulu, okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İlir, okulun ilk 3 günü sadece öğretmenlerin geldiğini, derslerini verdiklerini ve sırra kadem bastıklarını dile getiriyor.

 

Ben U Semt semtinin genel olarak yoksul insanların ikamet ettiğine değinen Mehmet İlir, çok zor şartlar altında öğrencilerin okula gönderildiğini ve okulun idamesini yine zorluklarla devam ettiğini belirtiyor.

 

‘OKULUMUZ SOHBAHARI YAŞADI, ÖĞRETMENLER DÖKÜLDÜ’

Okulun ilk günlerinden sonra öğretmenlerin yaprak gibi dökülmeye başladığını ifade eden İlir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okulumuz gördüğünüz gibi şehrin en yoksul semtlerinden birinde. Okulların açıldığı ilk 3 gün öğrencilerimiz okula normal gelirken daha sonra 6-7 öğretmen açığımızın olduğunu gördük. Sıkıntılar konusunda okul yönetimi ile bir araya geldik ve öğretmen eksiğinin olduğunu, ailelerin bundan rahatsız olduğunu dile getirdik. Okul idaresi gereken tüm yasal yazışmaları yaptıklarını, sıkıntıları ilgili yerlere intikal ettirdiklerini ve kısa süre içersinde sorunun çözülmesini beklediklerini bizlere iletti. Hemen, hemen her gün okul yönetimi ile bu konuda adeta kavga ediyoruz. Çocuklarımız okula geliyor ve gereken eğitimlerini alamıyorlar. Biz çocuklarımız adam gibi eğitim alsınlar, topluma, ülkelerine, insanlığa faydalı bireyler olsunlar diye okutmaya çalışırken bu kez de öğretmenler ortada yok. Bir okulda 7 öğretmen nasıl olmaz, bu nasıl bir anlayış? Hani öğretmenlik kutsal meslekti, neden burada görev yapan öğretmenler bir anda ortadan kayboldular? Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü burada yaşananları, öğrencilerin içinde bulundukları duru ve öğretmenlerimizin 60–70 kişilik sınıflarda nasıl ders vereceklerini hiç mi görmüyorlar? Bu kadar mı ilgisiz olurlar?” diyerek tepki verdi.

 

‘YOKSULUZ DİYE İNSAN DEĞİMLİYİZ?’

Turgut Özal İlkokulu, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İlir, zaman, zaman sinirlerine hâkim olamayarak: “Yoksuluz diye insan değimliyiz, bizi insan olarak görmüyorlar mı, semtimiz bu kadar vahşimi ki öğretmenler kaçar gibi gidiyorlar! Bu çocuklar 15 – 20 gündür bu çocuklar gelip, gidiyorlar ve öğretmenleri yok. Burası kenar mahalle olduğu için mi gelmiyorlar ya da başka bir şey mi var bilmiyoruz.” Dedi.

 

‘OKUL VAR, ÖĞRETMEN YOK’

Öğrenci velilerinin de hemen, hemen her gün uğrak mekanı haline gelen okulda eğitimin aksadığına vurgu yapan öğrenci velileri, okul yönetiminden net bir yanıt alamadıklarını dile getirerek şunları ifade ediyorlar: “3 Haftadır okula geliyoruz, okul idaresi her gün öğretmen gelecek diyorlar. Sesimizi duyan yok, inşallah sizin sayenizde sesimizi duyarlar. Burada biz mağduruz, çocuklarımız eğitim alamıyor, 3 gün ders verdiler, çocuklarımızı zorla okula alıştırdık, öğretmenler gelmeyince çocuklar okula gelmek istemiyor, okuldan soğudular. 60–70 öğrenci bir sınıfta ders görmeye çalışıyorlar, inanmıyorsanız gidip kendiniz görün.” Diyerek dert yandılar. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER