PERDENİN ARKASINDAKİLER

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Geçtiğimiz günlerde Evet platformu tarafından Türkiye’de bir ilk olarak açılan ‘Evet’ bürosunun kuruluşunda etkin rol alan ve perdenin arkasındaki asıl figürlerden biri olan Doçent Doktor Cenap Ekinci, evet için çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.

PERDENİN ARKASINDAKİLER

 Referanduma sayılı günler kala Diyarbakır’da ki büyük bir açık Evet Platformu tarafından kapatıldı. Türkiye’de ilk kez bir platform tarafından halkı bilgilendirmek amacı ile özel bir ofis açıldı.

 

Kurulan ofis aracılığı ile neden evet denilmesi gerektiği maddeler halinde, titizlikle halka aktarılırken platformun özverili isimlerinden biri olan Doçent Doktor Cenap Ekinci amaçlarını aktardı.

 

Ekinci yaptığı açıklamada 2 ay önce çalışmalarına start verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Yaklaşık 2 ay önce anayasa değişiklik paketi meclisten geçtikten sonra biz Diyarbakır’da Anadolu Evet Platformu adından bir platform kurduk. Bu platformun bileşenleri her kesimden insanlardan oluşan bir platformdur. Basın açıklaması ile tanıtımımızı yaptıktan sonra Konferanslar, salon toplantıları ve köy gezilerinin ardından biz bu konuyu birebir halk ile yüz yüze görüşerek anayasa değişikliğini ve bu süreci anlatmak üzere böyle bir yerin olması gerektiğine dair düşüncemiz oluştu, böyle bir ihtiyaç ortaya çıktı. Biz bu ihtiyacı karşılamak üzere hukukçulardan, akademisyenlerden oluşan bir gurup ile tüm platform adına bu tanıtım büromuzun açılışını yaptık. Her gün burada bir nöbetçi hukukçumuz ve akademisyenimiz olacak, buraya gelen vatandaşlarımıza referandum ve anayasa değişikliği konularında bilgilendirmeler yapacaklar. 16 Nisan’da sağlıklı, doğru bir karar verme yönünde fikir olgunlaşmasını sağlayacağız. Bu bizim görevimiz ve bu maksatla bu büroyu hayata geçirdik.” Dedi.

 

Birçok STK’nın sadece kendi aralarında ziyaretler gerçekleştirmekle yetindiği yönündeki bir soruya da Evet bürosuna daha çok muhalif kesimi ikna etmek amacı ile davet edeceklerini belirten Cenap Ekinci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu büromuza gurup, gurup muhtarlarımızı, gençleri, kadınları, iş kollarında çalışanlarını ve toplumumuzun diğer fertlerini de davet ederek teker, teker ikramlarımız eşliğinde detaylı bir şekilde bu önemli ve kritik süreci aktaracağız. Elbette tüm STK’ların kendilerine göre bir çalışma yöntemi ve prensibi var, biz herkesin çalışmasına saygı duyuyoruz. Ancak, burada, bu çalışmayı yapmanın en önemli yolunun burada aktif olarak aksiyonun içersinde olmak gerektiğini düşünüyoruz. Bizimde yöntemimiz, prensibimiz, usulümüz bu, birebir vatandaşla yüz yüze süreci, referandumu, anayasayı uzmanlarının anlatımı yoluyla vatandaşımızı ikna etmeye çalışacağız. Buradaki amacımız hakikati, doğruyu, anayasa referandumunun Ülkemize, Bölgemize, getirdiği değişikliği anlatacağız. Eminim ki bizlerden bu duyguları alan vatandaşlarımızın kararı evet yönünde olacaktır.” Dedi.

 

‘Neden bir evet bürosu açma gereği duydunuz’ yönündeki soruya ise Ekinci şu yanıtı verdi: “Demek ki bir ihtiyaç belirlendi, bu ihtiyacın olduğunu gördük, bu eksikliği gördük. Bir sivil toplum gurubu olarak bu açığı kapatmayı uygun gördük.” Dedi.

 

Öte yandan evet bürosunun açılışının konuklarından biride Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar’dı. Aktar’da dernek olarak değil, bireysel olarak referandum’da evet oyu kullanacağını söyledi. 
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER