REFERANDUMA EVET DEDİLER AMA...

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır Sur İş Adamları Derneğin Bayan Başkanı Şükran Yılmaz, dün sabah gerçekleştirdikleri bir basın toplantısı aracılığı ile uzun bir süreden bu yana çalışmalarını gerçekleştirdikleri yeni toptancılar sitesinin tanıtımını yaptı. Toplantıda Yılmaz SİDER olarak esnaf üyeleri ve aileleri ile birlikte referandumda EVET oyu kullanma kararı aldıklarını söyledi. SİDER çalışmalarını hiçbir siyasi parti ile birlikte değil bireysel yapacaklarının da altını çizdi.

REFERANDUMA EVET DEDİLER AMA...
 SİDER’in proje tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Ak Parti İl Başkan yardımcıları ve SİDER yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

‘BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR’

Toplantıda ilk konuşmayı Sur SİDER yönetim kurulu başkanı Şükran Yılmaz yaptı. Yılmaz, projelerinin hayata geçmesi ile birlikte kentte ciddi bir dinamizm olacağını belirterek şunları kaydetti: “Cazibe Merkezleri Diyarbakır için olmazsa olmazlarımızdandır. İş yerlerimizin çok küçük kalması sebebiyle ticari hayatımızı devam ettiremiyorduk ve en önemlisi batıdan buraya biz hiçbir şekilde müşterilerimizi getiremiyorduk. Bizim başlıca amacımız, Diyarbakır’da, bölgede istihdamın ve kalkınmanın bir nebze de olsa artmasıdır. Yola çıktığımız ilk günden beri bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Bakanımız Cevdet Yılmaz’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cemil’e ve en önemlisi Vali Hüseyin Aksoy’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

’YAPILANLARI UNUTMAMALIYIZ’

Kalkınma bakanı olduğu dönemlerde Diyarbakır için büyük çabalar sarf eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütünün hem tarihe hem de insanlara kıydığını söyledi. Yılmaz, “Sur aslında Diyarbakır’ın kalbidir. Eski Diyarbakır dediğimiz veya tarihi Diyarbakır dediğimiz mekan. Maalesef burada hem insanımıza hem de tarihimize kıydılar. Bir daha bunların yaşanmayacağını temenni ediyoruz. Bir taraftan da bunları hiçbir zaman unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki bir daha yaşanmasın. Herkesime ve farklı kültürlere saygı duyuyoruz, Siyaset adı altında terör yapılmasını hiç birimiz hoş göremeyiz, kabul edemeyiz.” dedi.


BAĞIMSIZ EVET ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ’

Toplantı sırasında sorduğumuz Referandumda nasıl bir tavır izleyeceksiniz?’ sorumuza karşın Yılmaz, Sur SİDER olarak üyeleri ve aileleri ile yaptıkları istişare neticesinde evet oyu kullanmaya karar verdiklerini ve Sur içinde çalışmalar yapacaklarını söyledi.

 

‘TOPLANTI SONRASI SOHBET’

Basın toplantısındaki protokolün kalkmasının ardından bu kez gazeteciler ve SİDER yönetimi baş başa bir toplantı gerçekleştirdi. Soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantı sırasında ‘Referandumda evet oyu kullanma kararı aldığınızı duyurdunuz. Aynı zamanda referanduma evet için de ayrıca çalışmalar yapacaksınız. Ak Parti Teşkilatları ile ortak mı hareket edeceksiniz?’ sorusuna SİDER başkanı Şükran Yılmaz şu yanıtı verdi: “Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, STK ve kanat önderlerini sahaya çağırıyorum dedi. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlıyız, onun ağzından çıkan her cümleyi emir telakki ettiğimiz için biz SİDER olarak sahada olacağız. Bağımsız çalışma yapmamızın sebebi ise bu mesele sadece Ak Parti davası değil, teşkilat meselesi de değil, bu memleket meselesi, ülkemizin geleceği söz konusu. Hepimiz elimizi tek, tek taşın altına bırakacağız, gerekirse gövdemizi taşın altı bırakarak yolumuza devam edeceğiz. Ak parti veya teşkilat ile herhangi bir sıkıntımız yok kesinlikle. Bu mesele memleket meselesi, sadece parti teşkilatlarının kaderine teslim edilecek mesele değil bu. 20 gündür basına çıkmamaya gayret gösterdim, bu arada evet için ailelerimizle, esnaflarımız ile istişare ettik ve bu gün evet diyeceğimizi açıkladık. Biz böyle Ayşe teyzeye gittim, evet sözü aldım, bakkala gittim iki ekmek aldım, çocuğuma iki sakız aldım evet, yok böyle bir şey. İnşallah 17 Nisan günü Diyarbakır halkı olarak sandıkları patlatırız. Her şey sahnesinde belli olacak. Sur esnafı aklı başında insanlardır, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu çok iyi biliyorlar. Öte yandan sahada evet denilmesi için dolaşanların neden evet denilmesini bilmeyenlerden oluşuyor. “ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER