RESMİ KURUMDA KAÇAK YAPI

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Gecekonduların özellikle seçim dönemlerinde şehrin varoş bölgelerinde bir anda ortaya çıkması alışıla gelmiş manzaralar iken Dicle Üniversitesi gibi köklü bir kuruluşun da prefabrik yapıdan gecekondu yapacağı kimsenin aklına gelmezdi. Akıllara gelmeyen başa geldi. Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinin bahçesine bir gecede 67 Metrekarelik prefabrik yapı aniden kondu. Kondu konmasına da konduğu gibi kantin olarak ta ihaleye verildi. Kantin ruhsatı almak isteyen firma ise bu kez de belediyenin engeline takıldı.

RESMİ KURUMDA KAÇAK YAPI
 ‘RUHSATSIZ YAPIYI İHALE ETTİLER’

Bilim yuvası olarak bilinen Üniversitelerimizde gece kondu olabilir mi? Elbette ki olmaz, tabiî ki Diyarbakır dışında.

Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinin bahçesine bir gecede 67 Metrekarelik prefabrik yapı aniden kondu. Yasa uygulayıcıları yetiştiren bilim yuvalarının böylesi konularda ilgisiz olması ise vatandaşlar tarafından tepki almıyor.

 

Ruhsatsız olan prefabrik yapı ile ilgili olarak yapılan ihalede 67 Metrekaresi kapalı prefabrik alan olan toplamda 547 Metrekare alanın ihalesi 02.11. 2016 tarihinde gerçekleştirilirken, ihalenin ruhsatsız bir yapı üzerinden gerçekleştirmesi dikkatleri çekiyor. Bu ruhsatsız yapı kantin olarak 261 Bin TL’ye ihaleye çoktan verildi.

 

‘FİRMAYA KANTİN İŞLETME RUHSAT VERİLMİYOR’

261 Bin TL ye verilen ihaleyi alan firma yetkilileri Kantin işletme ruhsatı almak için Sur Belediyesine başvurdu. Belediye yetkilileri tarafından yapılan incelemeler neticesinde ihaleye çıkan kantinin ruhsatsız yapı, yani kaçak yapı olduğu ortaya çıktı. Bunun ortaya çıkması ile birlikte Sur Belediyesi tarafından yapının ruhsatsız olduğu, bu nedenle de Kantin İşletme izni veremeyeceklerini Belediye Başkanının imzası ile ihaleyi alan firmaya bildirdi.

 

‘SÖZ KONUSU YAPININ İNŞAAT RUHSATI YOK’

Gerçekleştirilen pazarlık usulü ihaleyi kazanan firma yetkilileri, kantin işletme ruhsatı almak için Sur belediyesine yaptıkları başvuruların ardında şu yanıtı aldılar: “İlgili yazı, sayılı dilekçenizde ilçemiz sınırlarında olan Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi bahçesinde 67 Metrekare prefabrik olan yapı ile ilgili olarak işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı talebinde bulunmaktasınız. Söz konusu alanda yapılan yapının inşaat ruhsatı olmadığı ekte sunulan imar ve şehircilik müdürlüğünün yazısında anlaşılmaktadır. Bahse konu alanın ruhsatı olmadığından dolayı işyeri açma ve çalıştırma ruhsat talebiniz reddetmiştir.”

 

‘KANTİN ÇALIŞIR VAZİYETTE’

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinin bahçesinde faaliyette bulunan kantinin çalışmalarına devam ettiği vatandaşlar tarafından belirtilirken, uygulamada çifte standart mı yapılıyor? Sorularını akıllara getiriyor. Özellikle insan sağlığını yakından ilgilendiren gıdaların atıldığı alanların korsan faaliyet yürütmesi suç niteliği taşırken, kantine müdahale edilmemesi ise ayrı bir muamma. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER