SALOS CAMİSİNİ BİLİRMİSİNİZ?

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Balıkçılarbaşı ve Mardin kapı semtleri arasında bulunan Gazi caddesi üzerindeki Salos cami yokluklar içindede olsa samimi ve huzurlu bir şekilde ibadet edilecek mekanların başında. Tek mikrofon ile hem ezan, hem namaz, hem de vaazlar verilirken cami cemaati eskimiş halılar üzerinde, duvarı tahrip olmuş camide namazlarını eda ediyorlar. Cami ise hak ettiği ilgiyi bekliyor.

SALOS CAMİSİNİ BİLİRMİSİNİZ?

 Diyarbakır’ın Balıkçılarbaşı ve Mardin Kapı setleri arasında bulunan Gazi caddesi üzerinde bir cami var ki samimiyeti ve sıcaklığı ile adından söz ettiriyor. Camide bulunan bir tek mikrofon ile tüm aktiviteler gerçekleştirilirken, namaz kılınan alandaki halıların miadının dolması bile huzurlu bir namaz eda etmenin önüne engel teşkil edemiyor.

 

Yüzlerce yıllık tarihi dokusu ile ayakta kalan Salos Cami, yokluklara ve yoksulluğa inat tüm ihtişamı ile ayakta durmayı başarırken içine yaraşır bir çalışma yapılmasını bekliyor. Halılarının eskidiği, şadırvanın kapalı bölümündeki ondülinlerin yorgunluğu ve duvarlarındaki tahribata rağmen hizmetine devam eden kültürel miras ilgi bekliyor.

 

Zengin ve gösterişli dünyadan ve konuklardan uzak, her fırsatta birlik, beraberlik mesajlarının verildiği, gözlerden ırak olan caminin içinde bulunan tek bir mikrofon ile hem ezan okunuyor, hem vaaz veriliyor, hem namaz kıldırılıyor hem de hutbeler okunuyor. Sade ve mütevazi duruşuyla tarihe tanıklık eden Salos Caminin hayırseverlerin yardımına ihtiyacı var. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2017, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER