SİZ MIŞIL, MIŞIL UYURKEN!

HABER: AHMET BEŞENK Gece saat 00.00, hava eksi 10 derece, yanında 2 yaşındaki küçük bebesi ve karanlığın utancını gizlediği düşüncesiyle yüzünü kapatan 28 yaşındaki Afra ekmeğini taştan değil, şerefiyle çöpten çıkartıyor.

SİZ MIŞIL, MIŞIL UYURKEN!

 Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak mülteci olarak Türkiye’ye yerleşen Suriyeli kadınların dramları yürek burkuyor. Tamamen kendilerine yabancı bir ülkede ve bilmedikleri bir dille yaşamak zorunda kalan Suriyeli mülteciler ekmek elde etmek uğruna zor koşullara göğüs germek zorunda. Kaçak işçi olarak düşük meblağlara çalışmaktan tutun daha birçok gayri insani koşulda yaşam sürmek zorunda kalan mültecilerden biri 28 yaşındaki Afra.

 

Gecenin zifiri karanlığına ve tam yarısında oluşan karanlığı fırsat bilerek 2 yaşındaki çocuğunu da yanına alarak çöplerden ekmeğini kazanmaya çalışan Afra, kimsenin kendisini tanımaması ve ayıplamaması için de yüzünü kapatıyor.

 

Eksi 10 derece soğukta çocukların rızkı için sokaklardaki çöpleri karıştıran Afra’nın günlük kazancı 15 ile 25 TL arası değişiyor.

 

Sanki utanılan bir şey yapıyormuş gibi çekingen tavırlarla sokakları dolaşarak çöplerden kâğıt, naylon toplayan Afra, kendisi gibi ekmek kaygısı uğruna her türlü tehlikeyi göze alarak sokakları dolaşan yüzlerce kişiden biri. 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER