SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLUYORLAR

HABER: AHMET BEŞENK Engelli bireylerin kişilik haklarına sürekli olarak, mütemadiyen saygısızca tutumlar sergileyenler sosyal medyada alay konusu oluyorlar. Uslanmaz vakalar olarak adlandırılan iflah olmaz saygısız araç sürücüleri sürekli alaycı tavrın malzemeleri oluyorlar.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLUYORLAR

 Sosyal medyanın alay malzemesi olan, özellikle de okul önlerindeki rampa ve engelli yollarına park eden araç sürücülerine yönelik dün yapılan bir Facebok paylaşımında aynen şu cümleler yer alıyor : “Sanatçı bu şekilde park ederek çok ince bir mesaj vermiş. Bence 'siz görme ve bedensel engelli olabilirsiniz ama benim durum daha vahim' demek istemiş.”

 

Sosyal medya aracılığı ile bundan sonra engelli bireylerin yaşam haklarına sayğı duymayanları deşifre edeceklerini belirten engelli vatandaşlar, Diyarbakır’da da malzemenin bolluğuna dikkat çekiyorlar.

 

‘Her birey, birer engelli adayıdır’ diyerek sözlerine başlayan Ömer A. Özellikle görme ve bedensel engellilerin kullanmak zorunda oldukları rampalar ve çizgileri kapatan araç sürücülerine bir mesaj veriyor: “Bu akıl almaz, iflah olmaz vakalar her gün, her yerde karşımıza çıkabiliyorlar. Bu ve benzer zihniyetteki saygısız, pervasız ve düşünce yoksunu araç şoförleri, kendileri için hayati önem taşıyan engelli bireylerimizi birer hayvan, birer artık, birer gereksizlik olarak görüyorlar. Bu ve benzer zihniyetteki zeka düzeyleri gelişmemiş varlıkların ehliyetlerinin ellerinden alınması gerekiyor. Nereye park etmeleri veya etmemeleri gerektiğini bilmeyen bu zihniyetteki kişilerin araç sürmeleri toplum için büyük bir tehlikedir. Zira, insana, insan haklarına saygısı olmayanların kendilerine gelmeleri gerekiyor. Aslında bir çağrımızda Trafik şube memurlarınadır, kendileri her gün bu kentin sokaklarını karış, karış dolaşıyorlar. Neden gerekli caydırıcılık işlemlerini yapmıyorlar anlamış değilim. Düşünebiliyor musunuz, bin bir zorlukla sokağa, caddeye çıkan bir engelli bireyimiz, kendine ayrılan alandan giderken küt diye bir araca çarpıyor veya rampadan inemiyor. Bunu yapmaya kimin hakkı olabilir ki? Herkesi göreve davet ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER