SOSYAL MEDYADA SAPIK UYARISI

HABER: AHMET BEŞENK Sosyal medya platformu olan Facebook’ta şu sıralar okullara ve sokaklara dadanan sapıklarla ilgili ciddi manada uyarı nitelikli paylaşımlar yapılıyor. Çocuklarına çeşitli tekliflerle gelenlerin olduğunu sosyal medya aracılığı ile ihbar eden vatandaşlar özellikle okul giriş ve çıkışlarında son derece dikkatli olunması gerektiğine önemle vurgu yapıyorlar.

SOSYAL MEDYADA SAPIK UYARISI

 Çocukları için endişelenen veliler sosyal medya aracılığı ile uyarı yazıları yazarak kamu bilincini harekete geçirmek ve daha güvenli bir toplum oluşturmak için çalışmalar başlattılar.

 

Son dönemlerde öğrenci velileri tarafından okul bölgelerinde çocuklarla konuşmak isteyen veya farklı teklifler yapan kişilerin olduğu yönünde söylemlerin ve duyumların artması üzerine sosyal medyada ciddi bir uyarı nitelikli kampanya başladı.

 

Çocukları için endişe duyan vatandaşlar, yaşanan olayları sosyal medyada paylaşmak sureti ile deşifre ederek uyarıda bulunuyorlar. Son olarak bir ilkokulun 2. sınıfında okuyan bir öğrenci velisi, okul çıkışında bir yetişkinin çocuğuna yanaşarak ‘Arabayla seni eve bırakayım mı?’ diye teklifte bulunduğunu, bu şahısın kim olduğunu bilmediklerini ve tespit için çalışma yapacaklarını paylaşması üzerine öğrenci velileri de harekete geçerek sosyal medya aracılığı ile uyarılar yapmaya başladılar. Konunun gerçekleştiği düşünülen okul idaresi ile görüşerek kamera kayıtları aracılığı ile söylemin doğru olup olmadığının incelenmesini isteyen öğrenci velileri, olayın gerçek olması halinde belirlenen eşkali kolluk kuvvetlerine intikal ettireceklerini belirtiler.   

 

2. sınıf öğrencisinin bunu ailesi ile paylaşmasının ardından harekete geçen öğrenci velileri Sosyal medya aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek ve öğrenci velilerinin daha dikkatli olması için paylaşımlar yaptılar. Yapılan paylaşımlarda şüphe uyandırıcı bir durumun hissedildiği taktirde 155 polis imdat hattını aramaları tavsiye edildi.

 

Öte yandan yaşanan olaylardan haberdar oldukları öğrenilen çok sayıda öğrenci velisinin hem okul yönetimlerini hem de öğrenci servis yetkililerini arayarak uyardıkları bilgileri de edinildi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER