‘SUR’UN ASUMAN ABLASI

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK ‘Yaşadığın yeri cennet yapamadığın sürece, her yer cehennemdir.’ Demiş atalarımız. Surun ablası Asuman Karacık da Sur ilçe Emniyet müdürü olarak atandığı bölgeyi adeta cennetten bir köşe haline getirirken, en güvenli bölge konumuna da taşıdı. Hatta öyle ki tayini çıkan Sur ilçesinin ablası Asuman Karacık için Surun binlerce esnafı, yaşayanı, anası, babası Bacıları, Kardeşleri, Ablaları ve yaşamın tüm katmanları imzalar toplayarak ‘İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINA’ görev yerinde kalması yönünde talepte bulunuyorlar. Bunca sevgi seline bakanlık ne cevap verecek işte bu sorunun yanıtı ise merakla bekleniyor.

‘SUR’UN ASUMAN ABLASI
 Diyarbakır sinirli gelenlerin, hüzünlü ayrıldıkları bir kadim kent. Tarihsel süreç içersinde üzerinde oynana ağlılarla duygusal tahribata da uğratılarak travma yaşatılan kadim şehir, bu sıralarda terör tam tamlarının sesinin kesilmesi ile birlikte yerini huzur ve güven ortamına bıraktı, aynı zamanda üzerine oynanan oyunlar da birer, birer gün yüzüne çıkmaya başladı.

 

Diyarbakır’ın Sur içi semtine atanan İlçe Emniyet müdürü Asuman Karacık, bölge insanı ile o kadar haşır neşir oldu ki dertlilere derman, sıkıntısı olanlara çare, darda kalanlara yardım ve Sur içi semtinin vefalı ablası oldu. 


Öyle ki Sur içi semtinde görev yaptığı süre sonunda tayini çıkan Surun o iyi kalpli, melek ablası için yaşamın tüm renkleri, mesleğin her bölümü, yaşamların sürdüğü tüm dar sokakların yaşayanları imzalar toplayarak yüreklerine nakşettikleri ablaları Asuman Karacık’ın tekrar Sur içi bölgesinde emniyet müdürü olarak görevini sürdürmesi için imza topluyorlar.  

Asuman ablanın Diyarbakır’da kalması için gerçekleştirilen bir ilk olan imza kampanyası şimdilerde on binleri çoktan aştı, herkes imza vermek için adeta yarışıyor. Şehit Emniyet müdürü Gaffar Okkan’dan sonra ilk kez bu kadar büyük bir sevgi seli gösterilen Emniyet müdürü olan Asuman Karacık ise bu duygusal tepkiler karşısında duyarsız kalamıyor. 

Bir bayan ve anne olan Asuman Karacık’ın, Sur ilçesine atanmasının ardından kolları sıvayan, sürekli halkla iç içe olan, onların sorunlarını çözebilmek için mesai kavramı gözetmeksizin çaba harcayan Asuman Karacık, Diyarbakır yöresinin eyimiyle ‘Harbiden de’ gönüllerde taht kurdu. Sur İlçesinin tarihinde ilk Bayan Emniyet Müdürü olma unvanını elinde bulunduran Asuman abla, aynı zamanda da gönüllerin ablası oldu. 1 yıl gibi kısa bir süreye bir ömürlük sevgi ve hizmet sığdıran koca yürekli Asuman ablanın tayin haberi, başta Sur halkı olmak üzere, tüm Diyarbakırlıları derinden üzdü.


 

‘SAYIN SOYLU’YA SESLENİYORUZ; TAYİN KARARI İPTAL EDİLMELİ’

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren vatandaşlar ve esnaflar, şunları dile getiriyorlar: “Biz Asuman hanımı, Asuman hanım da bizi bağrına bastı. Adeta bizden biri gibi oldu. Tam Sur’un sorunlarına ve bu sorunların çözüm yollarına vakıf olmuşken, birdenbire tayin kararı verilmesi, bizleri derinden yaraladı. Sayın Vekillerimizi ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bizler Sur halkı olarak, Sayın Emniyet Müdürümüzü çok seviyoruz. Görev süresi boyunca İlçemize çok büyük katkıları oldu. İlçe Emniyet Müdürümüzün tayininin çıkması bizleri çok üzdü.”

 

‘MERHUM ALİ GAFFAR OKKAN’I HATIRLATIYOR’

Öyleki adeta ailelerinden bir birey gibi karşılanan Asuman Karacık’ın tayininin büyük bir kayıp olarak değerlendiren vatandaşlar şu yorumları yapıyorlar: “Asuman hanımın, vatandaşlara sıcak ve samimi tutumlarını, Merhum Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı hatırlatıyor. Peygamberler, Sahabeler, Evliyalar Kenti, Şehr-i Diyarbekir’e hizmeti şiar edinmiş, kentin tarihi dokusunu ve misyonunu iyi bilen, halkla ve esnaflarla iç içe olan Asuman Karacık’ın tayin kararı, gözden geçirilmeli. Küçükle küçük, büyükle büyük olan, Cumhuriyetimizin Temel İlkelerinin yılmaz savunucusu, huzur ve asayiş ortamının tesisi için mesai kavramı gözetmeksizin çaba sarf eden Sur İlçe Emniyet Müdürümüz Asuman Hanımın görevine devam etmesini talep ediyoruz. Müdürümüzün en azından bir yıl daha görevinde kalmasından yanayız. Yine de Müdürümüz Asuman Karacık’a yeni görev yerinde üstün başarılar diyoruz. İnşallah, bundan sonra vazife yapacağı yerlerde de daha büyük çalışmalara imza atacaktır.”

 

‘SOSYAL MEDYADA DA KONU’

Surun Asuman ablası sokaklarda yankılanan söylemler kadar sosyal medyada da konu oluyor. Bu aralar sosyal paylaşım sitelerinde, Asuman Karacık’ın tayininin durdurulması yönünde kampanyalar başlatıldığı ve desteğin çığ gibi büyüdüğü gözleniyor. Vatandaşlar, sosyal medyadaki profillerini Asuman Karacık için değiştirerek, desteklerini duyuruyorlar. Hasta ziyaretlerine ve taziyelere giderek insanların acılarını paylaşan, düğünlere katılarak mutluluklarına ortak olan, suça meyilli olanlara psikolojik olarak muhteşem yaklaşan, topluma kazandırılmaları yolunda çabalar sarf eden, devlet ve millet arasında yıkılmaz bir köprü kuran Asuman Karacık’ın görev süresinin uzatılmasının, Sur ilçesinde kalmasının, vatandaşlar açısından büyük kazanımlar sağlayacağı dillendiriliyor. Ekonomik durumu elverişli olmayan vatandaşlara yardımlar sağlayan, kapısını herkese açan, sorunları için makamına gelenlere misafirperverlik örneği sergileyen, kısacası gönülleri fetheden Asuman Karacık’ın tayininin durdurulması herkesin ortak talebi.

 

‘ACU: BU GÜNE KADAR YOK DEMEDİ’

Ekonomik anlamda dar gelirli vatandaşların yoğunluklu olarak Sur ilçesinde yaşadıklarına dikkat çeker Derman Baba lakaplı iyiliksever Yılmaz Acu ise Sur ilçesinde bulunan mağdur hemen, hemen tüm ailelere Asuman abla ile birlikte ulaştıklarının altını çizerek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi mağdur ve yoksul ailelerin büyük bir bölümü kiraları düşük diye Sur içi semtini tercih ediyor. Tabi burada doğal olarak karışıklık çok daha fazla oluyor. Çok sayıda vatandaşımız şahsıma ulaşarak destek olmamı istedi. Tüm bu çağrılara Sur ilçe Emniyet Müdürümüz Asuman Karacık hanımefendi ile birlikte gittik. Yerine incelemeleri yaptık. Bu çalışmalar sırasında gördüğüm o ki, kanaatkar olan Asuman ablamız, kendi öz, helal kazancını insanlarla paylaşıyordu, onların sıkıntılarını çözmek için büyük gayretler sarf ediyordu. İşte böylesine bir abla, kardeş, abi ilişkisi yarattı Sur ilçesinde. Herkes kalması yönünde büyük umutlar besliyor. Umalım ve dua edelim ki bakanlığımız kalması yönünde gereken güzelliği yapar.” 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER