TİYATROYU’DA HALK SAHİPLENDİ

HABER: AHMET BEŞENK Önceki gün Diyarbakır’da düzenlenen 15 Temmuz Engelsiz Kahramanlar Tiyatro gösterimi adeta 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha yaşattı. 15 Temmuz’da alanlara çıkarak darbeyi bastıran halk Tiyatro gösterisini de sahiplendi. İş adamı ve Siyasetçi Uğur Apaydın’ın finansman ve desteğiyle, Güneydoğu Engelli Hakları Derneği'nin girişimiyle gerçekleştirilen tiyatro gösterisini izleyenler gözyaşlarına hakim olamadılar. Gösteri öncesi kısadan hisse verilen mesajlar ise dikkat çekiciydi. Gösterinin amaçlarından biri de yaklaşan referandum’da neden evet denilmesi gerektiğiydi.

TİYATROYU’DA HALK SAHİPLENDİ

 Son dönemlerde çok fazla gündeme gelmeyen 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi neticesinde 55'i Ankara'da, 5'i İstanbul'da, 2'si Muğla'da olmak üzere 62 polis, 4'ü Ankara, biri İstanbul'da 5 asker, 78'i Ankara, 94'ü İstanbul, 1'i Malatya'da 173'ü sivil toplam 240 kişi şehit olmuştu.

 

Yaşanan bu ibretlik darbe girişimi ile ilgili olarak duyarsız kalmayan İş adamı ve siyasetçi Uğur apaydın ve Güneydoğu Engelli Hakları Derneği bir tiyatro gösterimi sundular.

Gösterim öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve darbe girişimini anlatan belgesel gösterildi.

 

Hain darbe girişiminin konu alındığı Tiyatro gösterimi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilirken oyununu izlemeye Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile yönetiminden birkaç kişi, 15 Temmuz gazileri, Vizyon 2071 Gençlik Derneği Diyarbakır İl Başkanı Hakan Altındağ, Ak Ocaklar Diyarbakır il başkanı Hamit Cansever, Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Evet platformundan Ahmet Ay, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alattin Parlak ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Darbe girişimini anlatan ve darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in de canlandırıldığı "15 Temmuz Engelsiz Kahramanlar Tiyatrosu" oyununun sergilenmesi öncesinde sahneye çıkarak bir konuşma yapan Apaydın: “15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve unutturmamak gayesiyle 15 Temmuz Engelsiz Kahramanlar Tiyatro gösterimini hazırladık. Bu sadece bir gösteri değil, bu bir ruhun yaşatılmasıdır ve referandumda sandığa gittiğimizde neden evet dememiz gerektiğinin bir kanıtıdır.” Dedi.

 

Müthiş duygusal bir atmosferde gerçekleştirilen gösteriyi izleyenler göz yaşlarını tutamazken adeta aynı sahneleri tekrar yaşadılar. Gösteri sırasında vatandaşlar alkışlar çalarak performansları ödüllendirdi.

Gösterinin mimarları arasında yer alan Güneydoğu Engelli Hakları Derneği Başkanı Mikdat Kavmaz: “15 Temmuz darbe girişimini unutturmamayı amaçlıyoruz. Güçlü bir Türkiye olduğumuzu herkese yansıtabilmek için böyle bir yola başvurduk. Sadece bir engelli olarak değil, engelli ve engelsiz darbeye karşı olduğumuzu, bizlerin Türkiye halkının yıkılmadığı mesajını vermek istedik." dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER