‘TRİBÜNLERE OYNAMIYORUZ’

HABER: AHMET BEŞENK Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri olağan kongre ile tekrar başkanlığa seçilen Vizyon 2071 Gençlik Derneği Başkanı Hakan Altındağ. Yakalaşan referandum çalışmaları için şehrin tüm noktaları ile ilçelerini dolaşarak neden evet diyeceklerini belirtti. Referandumun önemine dikkat çeken Altındağ hiç kimsenin tribünlere oynayarak öne çıkma gayretinde olmaması gerektiğinin altını çizerek “Biz tribünlere oynamıyoruz” dedi.

‘TRİBÜNLERE OYNAMIYORUZ’

 Vizyon 2071 Gençlik Derneği Genel Başkanı Hikmet Şahin’in de katılımı ile geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da gerçekleştirilen olağan kongrede tekrar Diyarbakır İl Başkanlığına seçilen Hakan Altındağ önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bir noktada uyarı mahiyeti taşıyan açıklamada Hakan Altındağ, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a gönül veren herkesin ve her yapılanmanın kendi bireyselliklerini ön plana çıkarmak değil, tamamen toplumun iyiliği ve yürekten evet denilmesi için görev yapması gerektiğini belirtti.

 

‘AYAK BASMADIK NOKTA BIRAKMAYACAĞIZ’

Altındağ yaptığı açıklamada Diyarbakır ve ilçelerinin tüm noktalarına giderek ‘Neden Evet’ denilmesi gerektiğinin anlaşılıncaya kadar anlatılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Kongremizi yapmadan çok öncede evet çalışmalarını yapıyorduk, rengimizi belli etmiştik, zaten sahadaydık, varız, olmaya da devam edeceğiz. Çok sayıda ‘Evetçi’ gurup ta çıktı ortaya, ne mutlu bize ki yalandanda olsa evet dedirtebiliyoruz, insanlar yalandanda olsa evet diyebiliyorlar ise demek ki bir şeyler verilebilmiş. Evet dememizin tek nedeni Sayın Cumhurbaşkanımız içindir, her şeyden önce sivil bir anayasa için evet diyoruz, halkımız için evet diyoruz, kişi vereceği evet oyunun kendi iyiliği için olduğunu bilmeli ve bunu da halkımıza işlememiz gerekiyor. Yani bu evetin bizlere ne kazanımlarının olacağını herkese birer, birer anlatmalıyız. İlk olarak çalışmalarımıza mahallelerden başladık, mahalle, mahalle, sokak, sokak, köy, köy gezip neden evet dememiz gerektiğini anlatacağız. Önümüzdeki hafta ilçeler bazında startımızı vereceğiz, bu hafta içersinde de muhtarlarımız ile bir araya geleceğiz. Ayak basmadık nokta bırakmayacağız.” Dedi.

 

TRİBÜNLERE OYNAMA LÜKSÜMÜZ YOK’

Amaçlarının asla görüntü vermek uğruna uğraşıyor gibi görünmek olmadığını da sözlerine ekleyen Hakan Altındağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tribünlere oynamayacağız ve öyle de bir lüksümüz yok, biz halkımız için çabalayacağız, bu güne kadar da tribünlere oynamadık, oynamayacağız. Biz memleketimizi, Diyarbekirimizi seviyoruz, ne yapacaksak onun için yapacağız. Sahipsiz değil bu şehir, bizleriz sahipleri. Önümüzdeki hafta vereceğimiz ilçe bazındaki start ile girmedik ev, çalmadık kapı bırakmayacağız. Bu sırada kanat önderlerimizle, siyasi parti temsilcilerini de ziyaret ederek kendilerini de evete davet edeceğiz, bizimle birlikte bu kutlu yolda yürüme çağrısında bulunacağız.” Dedi.

 

Basın önünde evet diyen bazı kesimleri samimi bulmadığını da kaydeden Altındağ, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Medyanın önüne geçerek evet diyen bazı kesimleri samimi bulmasam dahi basının önüne çıkarak evet demeleri bile bir kazanımdır. Bu noktada biz STK’lara çok büyük görevler düşüyor, lütfen tüm STK’larımız bu görevlerini kendilerini ön plana çıkararak, medyada ön plana çıkarak değil, farklı şeylere fırsat vermeden gerçekten halkımız için çalışmalı. Halkımız için çalışacak olan tüm STK’lara, herkese kapımız sonuna kadar açıktır, hazırız, güç birliği içerisinde daha büyük bir ses getireceğimizden eminim. Bu birliktelik 16 Nisan’da sandıklardan güzel bir oy olarak çıkacaktır.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER