‘TÜRKİYE’NİN EN’LERİ BİZDEN ÇIKMALI’

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Dicle Üniversitesi rektörü Talip Gül Evet bürosu ziyareti sırasında mikrofonlarımıza çok özel açıklamalarda bulundu. Rektör Gül, Diyarbakır’ı çok fazla sevdiğinin altını çizerek burada rektörlük yapmanın çok zor olduğunu belirterek, “Herkes rektör gibi davranmak istiyor” diyerek önemli bir tespiti vurguladı. Dicle Üniversitesine rektör olarak seçildikten sonra 5 ay gibi kısa bir sürede büyük değişimlerin altına imza atan Talip Gül ideallerini bir, bir hayata geçiriyor.

‘TÜRKİYE’NİN EN’LERİ BİZDEN ÇIKMALI’

 ‘D.Ü.’DE REKTÖRLÜK YAPMAK ÇOK ZOR’

Dicle Üniversitesinde rektörlük yapmanın birçok üniversitede rektörlük yapmaktan çok daha zor olduğunun altını çizen Rektör Gül: “Diyarbakır’da rektörlük yapmak gerçekten de çok zor. Bir Hacettepe Üniversitesinin, İstanbul Üniversitesinin rektörlerini de görüyorum ki İstanbul Üniversitesi bizimkinden çok büyük olmasına rağmen çok rahatlar çünkü her şey oturmuş oralarda.” Diyerek daha kapsamlı ve ideal bir üniversite oluşturmanın gayretleri içersinde olduklarını vurguladı.

 

‘NEREYE ELİMİZİ ATSAK BİRŞEY ÇIKIYOR’

Dicle Üniversitesinin geçen yıllar içersinde çok sorumsuz bırakıldığına da vurgu yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül: “Yönetimi geldikten sonra nereye elimizi atsak bir şey çıkıyor, o kadar garip bir şey ki! 6 Milyon TL elektrik borcu bırakmışlar, dolayısı ile çok zor fedakarlık yapmayan birinin burada rektörlük yapması. Birde herkes bizi yönetmeye çalışıyor, herkes rektörlük yapmak istiyor. Bir üniversitenin bir rektörü olur. Geçmişte Üniversitemizde yönetmelik çıkartılmamış, uygulanmamış, şimdi bütün kurumlarda yeni yönetmelikler çıkardık. Lojman yönergesi de uygulanmamış, lojmanlar keyfi bir şekilde dağıtılmış. Bundan sonra ki süreç içersinde üniversitemizi kurumsal hale getirmeye çalışıyoruz. Bizden sonra gelecek olan ekip bunların üzerinde çok rahat üniversiteyi yönetebilir. Çünkü bir yer kurumsal değilse yönetmek çok zordur. Eski alışkanlıkları zeltmek ise çok daha zor. Rektörün asıl görevi bunlarla uğraşmamaktır, rektörün görevi eğitim, öğretim, bilim, proje, sosyal ve bilimsel aktiviteleri sağlamaktır. Ben bunu yapmak istiyorum, bu gaye için tüm fakülteleri dolaşıyorum, fakültelerin öğretim üyeleri ile ayrı toplantılar yapıyorum, öğrencilerle, araştırma görevlilerimizle ayrı toplantılar düzenliyorum. Bizim üniversitemizin mezunlarının kalite oranını artırmak, en iyisi olmak gayretindeyim. Çok kalifiye elemanlarımız, mezunlarımız olmadı, çünkü doğru, düzgün eğitim yapılmamış. Hoca zamanında dersine girmemiş, talebe dersine devam etmeden sınıfını geçmiş, kimse üzerinde durmamış. Şimdi biz tüm fakülteleri dolaşırken öğretim üyelerine diyorum ki; Kaliteli, nitelikli mezunlar vermek için gecemizi gündüzümüze katmalıyız, çalışmalıyız sürekli. Öğrencilere de diyorum ki; siz çok iyi eğitim almak zorundasınız, Türkiye’nin en iyi mühendisleri, doktorları, tüm branşların enleri sizlerden çıksın, sizin bir tek göreviniz var, ders çalışmak. Biz 5 ay içersinde 33 sempozyum yaptık, bunların 3 tanesi uluslar arası, Dicle Üniversitesinin 5 yıllık tarihinde bu kadar sempozyum yapılmamış. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a gelişinde uzun, uzun sohbetimiz oldu bu konularda, üniversitemiz ile ilgili çok güzel şeyler söylediler, inşallah referandum sonrası çok güzel gelişmeler, revizyonlar olacak. Üst makamlara giden çok sayıda kasıtlı kirli bilgi trafiği de gerçekleştiriliyor, kasıtlı bilgiler gidiyor,

 

 

’17 BİNAMIZ RUHSATSIZ’

Rektörlük binasının dahi ruhsatsız olduğunu dile getiren Rektör Gül, yapılara ruhsat çıkarmak için çalışmalar başlattıklarını da belirterek: “30–40 yıllık bir üniversitede rektörlük binasının dahi ruhsatsız olması kabul edilebilir mi? Biz bunları yönetime geldiğimiz zaman öğrendik ki geldiğimiz gibi çalışmalar başlattık. Biz belediyeye yazdık, belediye çalışmalar başlattı bina ruhsatlarının çıkartılması için. Düşünün ruhsatı çıkarmak için yapıları yapan eski müteahhitlerini, projelerin bulunması gerekiyor. Şimdi ekip arkadaşlarımız bunlarla uğraşıyor. İşi, gücü bırakıp geçmişin bıraktığı düzensizliği, itibarsızlığı düzeltmeye çalışıyoruz.” Dedi.  

 

‘YANGINDA CİDDİ BİR DURUM YOK’

Geçtiğimiz gün Dicle Üniversitesinde çıkan yangın ile ilgili de bilgi veren Rektör Gül, yangının Radyoloji bölümünde güç kaynaklarının bulunduğu odada çıktığını ve ciddi bir hasarın olmadığını belirtti. Ayrıca yangına ilk müdahaleyi Üniversitenin oluşturduğu 8 kişilik yangın ekibi ve kendi itfaiye araçları ile müdahale edildiğini de sözlerine ekledi.

 

‘İŞE GELMEYENLER ARTIK GELİYOR, SORUŞTURMA AÇILDI’

Daha önce sosyal medya aracılığı ile Dicle Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren taşeron elemanlarının Bin 600 civarında olduğu ve bunlardan 5 Yüzünün işe gitmediği söylemleri üzerine başlatılan soruşturmada konunun doğru olduğu ve herkesin işe geldiği, aynı zamanda da soruşturma açıldığı da edinilen bilgiler arasında. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER