‘ÜNİVERSİTEYİ TEMİZLEYECEĞİZ’

HABER: AHMET BEŞENK 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında göreve getirilen Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, gazetemize dobra, dobra açıklamalarda bulundu. Gül, FETÖ örgütünün Dicle Üniversitesi yapılanmasından, yapılanmanın geçmişinden ve üniversitenin şu anki durumundan söz etti. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 15 Temmuz konulu konferansta seyircinin olmamasının nedenlerini de açıkladı. İşte o röportajdan bazı başlıklar:

‘ÜNİVERSİTEYİ TEMİZLEYECEĞİZ’

 BEŞENK: Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz temalı bir konferans öğrenci kulübü tarafından düzenlendi. Aynı gün ve saate denk getirilen 2 aynı konferans ve 1 konser de vardı. Sizce bu kasıtlımı yapıldı?

 

GÜL: O gün yapılan programları sonradan öğrendim. O gün öğretmenler günü münasebeti ile Eğitim Fakültemizin gerçekleştirdiği bir program vardı. Başka bir salonda il müftümüzün bir konferansı vardı, Hazreti Ömer’in adaleti başlıklı bir konferanstı. Öğrenci kulübü de 15 Temmuz Darbe girişimi konulu bir konferans yaptı. Bu etkinlikte bizim önemli yazarlarımızdan Ahmet Ay ve A Haber kanalında program yapan Zeynep hanım 15 Temmuz darbe girişimi söyleşisine katılmıştı. Bende salonun dolu olmamasından rahatsız oldum.

 

BEŞENK: Birçok kesim tarafından kasıt olarak düşünülen bu yanlışlık ile ilgili ne tür bir yaptırımınız oldu?

 

GÜL: Tabi buradaki hata şu, 3 programın üst üste çakışması. Bu programlar çakışmasa idi eminim salon tıklım, tıklım dolacaktı. Eminim, çünkü biz daha önce Serdar Tuncel’i getirdik 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir program yaptı, Bin 500 kişilik salon hemen, hemen doluydu. Burada hatayı yapan sorumlu kongre merkezi salon başkanını çağırıp konuştuk, oda hatasını kabul etti ve tekrarının olmayacağını söyledi. 

 

BEŞENK: FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan çalışmalar ne aşamada?

 

GÜL: Daha önce bildiğiniz gibi YÖK tarafından Dicle Üniversitesine Gülfettin Bey atandı. Kendisi burada 23 gün görev yaptı. Bu 23 gün içersinde soruşturma komisyonları oluşturdu, bütün bilgi, belgeler soruşturma komisyonunda toplandı. Bu güne kadar 160 kişi gözaltına alındı, bunların yüzde 98’i akademisyendi. Gözaltına alınanların tümünün idari soruşturmaları yapıldı ve halen devam edenler de var. Bu soruşturmalar neticesinde üniversitemizden 111 akademisyen ihraç edildi, idari personel hariç ama soruşturmalar hala devam ediyor.

 

BEŞENK: Yapılan soruşturma tamamlandı diyebilirmiyiz?

 

GÜL: Şikayetler geldikçe soruşturmalar yapılıyor ve soruşturmalar ayrıca devam da ediyor. Savcılık bazılarını gözaltına alıyor, bizde açığa alıp soruşturmalarını yapıyoruz. Bu süreç devam ediyor, devam da edecek.

 

BEŞENK: Bu yapıyı ne zaman fark ettiniz?

 

GÜL: Dicle Üniversitesinde bir paralel yapılanmanın olduğunu bende yıllardır söylüyorum, biliyorum. 2008 yılından beri bunu söylüyorum ve o dönemde yakın çevreme hep söyledim ama tabi ki bu süreç 17–25 aralıktan sonra bunların terör örgütü olduğu kesinleşti, ondan sonra herkes bu konuya daha fazla eğilmeye başladı. Bütün FETÖ’cüler temizlendi demekte mümkün değil. Bu sürecin sonunda inşallah hepsinin temizlenmesi hedefleniyor. Dicle Üniversitesinde bir başka önemli durum var, gelenlerin büyük bir kısmı buradan gitmişler. (DEVAMI YARIN) 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2016, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER