ÜNLÜ TOSTÇU

HABER: AHMET BEŞENK 2 Ünv. mezunu ve profesyonel müzisyen, şimdi ise tostçu oldu. Radyo ve Televizyonculuk ile İşletme fakültelerini başarı ile bitiren 25 yıllık profesyonel ses sanatçısı Özgür Maral, sanat ve sanatçıya verilen değerin ender örneklerinden biri. Mesleki olarak saygınlığın ayaklar altına alındığını belirten Maral insanlarla iletişim halinde olmayı sevdiği için bir buçuk yıldan bu yana tostçuluk yapıyor.

ÜNLÜ TOSTÇU

 25 Yıl boyunca sanatçı kimliği ile ön plana çıkan ve TRT gibi kurumlarda da sahne alan Diyarbakırlı Özgür Maral aslında sanata ve sanatçıya değer verilmemesini protesto ettiğini söylüyor. 1,5 yıldan bu yana tostçuluk yaptığını belirten Maral’ın içindeki sanat özlemi ise işletmesinin duvarlarına çizdiği müzik notaları ve şiirlerle dışa vuruyor.

 

Kendini ifade ederken bile zorlanan Özgür Maral, 2 üniversite bitirmesine rağmen yinede müzik aşkından vazgeçmediğini belirterek şunları söyledi: “Yıllarca müzik ile uğraştım, müzik yaptım Türkiye’nin birçok ilinde. Şimdi diyeceksiniz ki neden tostçu oldun diye, 25 yıl mesleği büyük bir zevkle ve coşku ile yapmama rağmen sanata ve sanatçıya verilen değeri bizzat yaşayarak gördüm. Bundan dolayı da 1,5 yıldır bu işi yapıyorum. Aslında bu benim sanata ve sanatçıya değer verilmemesini protesto etme biçimim.” Dedi.

 

TRT başta olmak üzere birçok kurumda çalıştığının da altını çizen Maral, 2004 yılında TRT’de sahne alırken toplu şekilde işten çıkartıldıklarını hatırlatarak :”Daha önce TRT’de Türk Halk Müziği alanında sahne alıyordum, sözleşmeliydik. Gerçekten de sanatımızı kitlelere ulaştırabiliyorduk. İcra ettiğim sanatımı severek ve ilgi ile yapıyordum. Gelin görün ki sanat artık sanat olarak yapılmıyor” dedi.

 

Radyo, Televizyonculuk ve İşletme fakülteleri olmak üzere iki üniversite bitirdiğini de sözlerine ekleyen Maral, inadına sevdiği alan olan müzik üzerine ısrar ettiğini belirten Özgür Maral sanat dünyasına adım attıktan sonra yaşadıklarını ise şu cümlelerle özetliyor: “39 yaşındayım ve çocukluğum bile sanatçı olma hayalleri ile süslüydü. Tüm zorluklara rağmen yinede yolumdan dönmedim ve idealimdeki mesleği 25 yıl boyunca devam ettirdim. Sanat dünyasına adım atmamla birlikte aslında bu yolun çok zor ve engebeli olacağını biliyordum ama sanatçıların bu kadar kıymetsizleştirileceğini bilmiyordum. Gelin görün ki 25 yıllık meslek aşkımı bir tarafa itmek ve tostçu olmak zorunda kaldım. Belki bir gün, sanat ve sanatçılara hak ettikleri değer verilir diye umuyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER