VATANDAŞIN OTOGAR İSYANI

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın çeşitli bölgelerinde otobüs biletleri kesen şubeler sessiz, sedasız bir biçimde kepenklerini kapatmaya başladılar. Vatandaş tarafından yoğun eleştiriler alan bu uygulamayı ilgililerine sorduk. Otobüs firması yetkilileri şubelerin kendilerine yük olduğunu ve kötü gidişat içersinde olan sektörlerindeki yükü artırdığı gerekçesi ile şubeleri kapattığını iddia ederken vatandaşlar ise “Böyle uygulama olmaz” diyerek itiraz ediyor. Karayolu ile seyahat edecekler biletlerini otogardan almak zorunda kalırken şubelerde çalışanlar ise artık işsiz.

VATANDAŞIN OTOGAR İSYANI

 Diyarbakır’da şehirlerarası seyahat firmalarına bilet kesen şubeler artık yok, çalışanları ise işsizler kervanına katıldı.

Zarar ettikleri gerekçesi ile seyahat firmaları tarafından kapatılan şubelerden dolayı vatandaşlar adeta isyan ediyor. Bir bilet almak için otogara kadar gitmek zorunda kalacaklarını belirten yolculardan Faysal Alphan tepkisini şu cümlelerle dile getiriyor: “Yolculuk yapmak için şu anda bu firmaya geldim ve biletlerin artık şubelerde satılmadığını söylediler ve beni otogara yönlendirdiler. Bileti almak için otogara kadar gitmeye zorlanmamız bence çok saçma. Birçok firmanın bürosunu dolaştım hepsi kapalı, mecburen otogara gitmek zorunda kalacağım, işimiz, gücümüz var. İki saat yol sürüyor mağdur oluyoruz. Şimdi gidip bileti alacağız, döneceğiz sonra bir daha gideceğiz. Böyle saçma bir uygulama olamaz. Düşünsenize bir bilet almak için saatlerce zamanımız gidecek ve üstüne de yol masrafımız hariç. Zamanımızı ve paramızı böyle bertaraf etmelerini yakıştıramadım.” Dedi.

 

Yine seyahat etmek için otobüs firmalarına bağlı bir şubeye giden ve olumsuz yanıt alan Hediyetullah Ekti ise şunları söyledi: “Bu firmaların yaptığı şey iş değil, Bağlar, Ofis, Dağkapı demek Diyarbakır’ın ilçeleri demek değil mi? Bu firmalar ne yapıyorlar? Neyin peşindeler? Diyarbakır nüfusunun büyük bir bölümü bu ilçelerdedir zaten, potansiyel olarak yolcunun daha çok olduğu bölgelerdeki şubelerin kapatılması tamamen mantıksız. Şahsım adına bu uygulamayı yapan firmalarla artık hiçbir yere gitmem. Bunu sizler aracılığı ile ilgililere iletiyoruz, şahsen de ileteceğiz. Halk olarak gerekeni yapacağız.” Dedi.

 

Kapatılan şubelerden birinde yetkili olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir çalışan ise uygulamayı şöyle dile getiriyor: “Diyarbakır’da otogarın dışında şehrin tüm noktalarındaki şubelerin artık hiç biri yoktur. Diyarbakır’da karayolu ile seyahat edecek olan vatandaşların tümü gelip bizden bilet istiyorlar. Biz taleplerine karşılık veremeyince de mağduriyetlerini otogara gitmek yerine bizlere sunuyorlar. Biz firma sahibi değiliz, elimizde yasal olarak olan hiçbir şey yok. Böyle bir karar alındı ve kimseye haber dahi verilmedi. Bu noktada mağdur olan yine vatandaş oluyor, bir kişinin bilet almak için otogara gidişi 1 saat, dönüşü de 1 saat olacak. Peki, vatandaşın cebinde parası yoksa otogara nasıl gidip, gelecek? Parası olan zaten uçakla gidiyor, parası olmayan karayolunu tercih ediyor. Tamamen saçma bir uygulama. Vatandaş telefon ile ulaşmaya çalışıyor hep meşgul, ulaşamayan vatandaşlar bu kez şubelere gelerek bizi mağdur ediyorlar, kızıyorlar. Şubelerde çalışan yüzlerce kişi şubelerin kapanması ile birlikte mağdur oldular, Şubeler her ne kadar vergi kaydı ve çalışan olarak kendi elemanları olarak görünse de iç dizaynı, tabelalarını, cam yazılarını ve mobilyalarını kendi cebimizden karşıladık. Kendilerince bir dernek kurup, havuz sistemi yapmışlar, bu durumu yaratanda Diyarbakır’ın 3 firması, kendileri yaptılar. Böyle yapmak yerine en azından şehrin merkezi yerlerinde şubelerin bazılarını açık tutabilirlerdi, ne vatandaş mağdur olurdu, ne de şube sahipleri. Başka bir örnek vereyim, mesela uçak firmasısınız, bilet al sisteminiz var ve biletlerinizi o sistem üzerinden alıyorsunuz. Tamam, madem giderlerden dolayı kapattınız ki diyelim ki bundan dolayı haklı nedenleri var ve şubeleri kapattılar! Peki, o zaman soruyorum neden Bilet Al üzerindeki sistemi de kapatıyorlar?  Bilet Al sistemi üzerinden ne kiraları ya da başka bir giderleri var, nede biletleri ucuza kesme gibi bir şans yok.” Dedi.

 

 

 

Özlem Diyarbakır Seyahat Genel Müdürü Murat Güneş ise şubeleri kapatmak zorunda kaldıklarını, gerekçelerinin ise kabul edilir olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Şubeleri kapatmamızın sebebi sektörün gidişatının iyi olmaması. Hakikaten şu anda mazot fiyatlarındaki ve diğer giderlerdeki artış ile birlikte şubelerin üzerimize yüklediği maliyetlerdi. Öte yandan şubelerden bize yönlendirilen yolculara kesilen bilet fiyatları gerçekten çok düşük tutuluyordu ve bizler bunun önlemini bir türlü alamıyorduk. Bu nedenlerden ötürü şubeleri kapattık, ayakçı diye adlandırdığımız ortada çalışan elemanları kaldırdık. Bunları yapmamızdaki neden ise bilet fiyatlarını belli bir standartta stabil tutmak için bu önlemleri aldık. Bunları yapmamız bizler için gerekliydi, maliyeti dahi bir yana bıraksak bile sektörümüz çok, çok kötü durumda. Uçak firmalarının fiyat politikaları da sektörümüzü derinden yaralıyor ama onlara uygulanan ÖTV, KDV uygulaması bizlere de uygulanır ise bizlerde fiyat olarak kurtarırdık. Şubeleri kapattık ama vatandaşlarımız bizlere telefonla, internet üzerinden çok rahat ulaşabiliyorlar, yerlerini ayırtıyorlar ve geldiklerinde ödemelerini yapabiliyorlar. Şubeleri kapatmamızın tek nedeni sadece düşük fiyata bilet kesmeleri değil elbette, orada çalışan personeller var, telefonu, suyu, elektriği gibi birçok yönden masrafları bizi çok fazla zarara uğratıyordu. Şubeleri kapattık fakat özellikle uçak biletleri satan firmalar Bilet Al sistemi üzerinden bilet kesiyordu, bu noktadan baktığınız zaman bir şubeden farkı kalmıyordu. O yüzden bunu da kapattık: Fakat yolcu bilet almak istediği zaman internet üzerinden işlemini yapıp, kredi kartı ile ödemesini yapabiliyor, güzergahını belirleyebiliyor, bu noktada vatandaş açısından sıkıntı yok.” Dedi.

 

Yeni Diyarbakır Seyahat işletme yetkilisi Cengiz bey ise şube kapatmalarını şöyle değerlendirdi : “Şubelerin kirası, giderleri üzerimize külfetti diye kapattık. Kirasını ödemediğimiz, giderini karşılamadığımız şubemiz yok bizim, kirasını ödediğimiz şubelerimizi kapattık. Bilet al sistemini de komisyon boşuna gidiyor diye kapattık. Biz kazanalım ne diye onlar kazansın! Şubelerimizde bizlere 3 – 5 yolcu geliyordu, astarı yüzünden daha pahalıydı, kurtarmıyordu bizi. İl dışında da öyle şubelerimiz olmadığı için başka illerde kapatma gibi bir durumumuz yok. Kendimize ait olan şubelerimizi kapattım.” Dedi.

 

Edinilen bilgilere göre, kapatılan seyahat firmalarının irtibat şubelerinin çalışanları, şikayetlerini ilgililerine ulaştırmak adına çalışmalar başlattı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER