YADEP ATAKTA

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Kısa adı YADEP olan Yeni Anayasa Destek Platformu yapılanmasını aralıksız olarak devam ettiriyor. Diyarbakırlı başarılı avukatlardan Mehmet Başaslan getirilirken Diyarbakır il temsilciliği için de arayışlar başladı. YADEP Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Ali Başasla Avrupa’nın dahi yeni anayasaya ve referanduma hayır kampanyası başlattığının altını çizerek referandum sürecinin özel bir süreç olduğunu söyledi.

YADEP ATAKTA

 Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’nun desteğiyle kısa bir süre önce kurulan ve bu süre zarfında yapılanmalarının büyük bölümünü bitiren YADEP çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Antalya ilinde de yaşam bulan YADEP il temsilciliğine ise Diyarbakırlı Avukat Mehmet Ali Başaslan getirildi.

 

‘BU SEFER OLAY ÇOK FARKLI’

Başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Diyarbakırlı Başaslan kısa bir süre içensinde Diyarbakır ve bölgede de temsilciliklerini yaşama geçireceklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “Malum önümüzde referandum var ve bu konu bildiğimiz seçimlere benzemiyor. Bu sefer olay çok farklı. Çünkü işin içinde tam bağımsızlığımız, halkın iradesi ve artık büyük Türkiye olma var. Hayırcılara baktığımızda olayın ehemmiyetini anlamak çokta zor olmasa gerek. Farkındaysanız Avrupa bile hayır kampanyası başlatmış durumda, dün bize Suriye’nin iç işlerine karışmayın diyenler bugün bizim tam bağımsızlık mücadelemize engel olmaya çalışıyorlar.” Dedi.

 

‘DİYARBAKIR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

YADEP olarak Diyarbakır’ın önemli bir kavşak, önemli bir il olduğunu da hatırlatan Mehmet Ali Başaslan konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Biz yeni anayasa destek platformu olarak Türkiye geneli bir oluşuma gitmiş bulunuyoruz ve bu oluşumda en önem verdiğimiz illerin başında da memleketim olan Diyarbakır gelmekte, üstlendiğimiz misyon gereği doğu illerimiz bizim için çok önem arz etmekte. Çünkü yıllardır PKK ve dış güçler ile boğuşan ve sürekli geri bırakılmaya zorlanan bu topraklar artık özgürlükleri için evet diyorlar, bu durumda başkalarının zoruna gidiyor. Başta FETÖ ve PKK gibi dış güçlerin kuklası olan terör örgütleri bu referandumdan sonra büyük kan kaybedeceklerini biliyorlar. En kısa zamanda Diyarbakır’ımız için de bir atama gerçekleştireceğiz. Şuan için 5 isim ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yönetim olarak kararımızı verdikten sonra atamamızı gerçekleştireceğiz ALLAH izin verirse. 12.03.2017 tarihin de Ankara’da anayasa profesörü hocamız Sayın Burhan Kuzu’nun katılımı ile bir eğitimimiz de olacak. Bu eğitimde tüm illerden katılım sağlanarak neden evet diyeceğimizi anlatacağız. Platformumuzun genel başkanı Cengiz Özbay önderliğinde çıktığımız bu yolda halkımızın büyük desteğini görmekteyiz. Bu destek bize kamçı gibi vuruyor ve biz etkinliklerimize çalışmalarımıza daha bir yoğunlaşıyoruz. Bildiğiniz gibi 15 temmuz kalkışması sonrası yaşadıklarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz yediden yetmişe kadından erkeğe yek vücut olmamızı ve birlik olduğumuzda önümüzde bir güç duramayacağını gösterdi bize. Biz Türkiye olarak, halklarımız ile azınlıklarımız ile bu ülkeye ayırım yapmadan tek çivi çakanın bile arkasında duracağımızı ve bu birliğimizi kimsenin bozamayacağını dosta düşmana gösterdik. Şimdi önümüzde bir başka zor engel var ve biz yine bu dirayet ve birlikle aşacağımıza inanıyoruz. Peygamberler ve evliyalar şehri Diyarbekir’imizin de bu şanlı direnişte en ön saflarda yer alacağına eminiz. Çünkü diyarbekir halkı asla dış güçlere taviz vermeyen imanı ile ayakta duran bir halk olmuştur. Osmanlının bile en güvendiği kalelerden biri olan bu kadim kenti hak ettiği yerlere getirebilmek için ben bir Diyarbekirli olarak evet diyeceğim, hemşerilerimin de bu kutlu davada evet diyeceğine eminim. Taşı kara olan bu kentin artık bahtının kara olmasına müsaade etmeyeceğiz. Unutmayalım bu ülke ve bayrağımız var olduğu sürece biz bu topraklarda var oluruz yoksa hepimiz yok olur gideriz. Kürdün Türk’e, Türkün Arap’a, Arap’ın Laz’a, Laz’ın Çerkez’e üstün olmadığı bir olduğu bir ülke için kardeşçe yaşamak için, koalisyonların çekişmesinden zarar görmemek için, gelin hep beraber bir olalım diri olalım ve sandıkta tüm gücümüzle haykıralım ‘EVET’” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER