‘YANLIŞ ALGILATMALARINI EVİRİP!… ’

HABER: Ahmet BEŞENK Erdemliler hareketi Diyarbakır şube başkanı Atilla Kaymaz, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunurken CHP’ye de yüklendi. Açıklama öncesi Viranşehir ilçesinde gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak ülkenin selameti ve bekası için verilen mücadelenin hiçbir saldırı ile bertaraf edilemeyeceğini belirterek saldırıyı kınadı.

‘YANLIŞ ALGILATMALARINI EVİRİP!… ’

 Erdemliler Hareketi Diyarbakır şubesi, 16 Nisan tarihinde yapılacağı açıklanan yeni başkanlık sistemi ve Anayasa referandumu ile ilgili olarak çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken ilçe ve köy bazındaki çalışmalarının startını da pazartesi günü veriyor.

 

‘HAİN SALDIIYI KINIYOR VE LANETLİYORUM’
Kaymaz, konuşmasına Viranşehir ilçesinde, Adliye lojmanlarına yapılan saldırıyı kınayarak başladı ve şunları kaydetti: “Viranşehir ilçemizde, Adliye lojmanlarına yapılan hain terör saldırısında 3 yaşındaki bir çocuğumuz şehit olmuştur. Herkes bunu bilsin ki hiçbir saldırı bizleri yolumuzdan alıkoyamayacaktır, ülkenin selameti ve bekası için var gücümüzle mücadele edeceğimizi herkes bilmeli. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum, lanetliyorum” dedi.

 

‘İNSANLARIMIZA DOKUNACAĞIZ VE DOĞRULARI ANLATACAĞIZ’

 

Yüz yüze ve insanlara dokunarak neden evet denilmesi gerektiğini anlatacaklarını belirten  Erdemliler Hareketi Diyarbakır Şube Başkanı Atilla Kaymaz yaptıkları saha çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan referandum oylamasında bizim kırsal kesim ile ilgili çalışmalarımızı başlatmak amacı ile bir araya geldik ve planlamalarımızı yapmakla birlikte bu çalışmamız ile yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistem değişikliği ile ilgili halkın bildirilmesi için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Neden Evet dememiz gerektiğini sistematik olarak tüm kırsal alana yayılarak kadın, genç, yaşlı demeden hayatın tüm renklerini kucaklayarak aktaracağız. Çalışmalarımızda birebir yüz yüze ve insanlara dokunarak anlatacağız neden evet denilmesi gerektiğini iyi bir şekilde anlatacağız.” Dedi.

 

‘VATANDAŞIMIZA HERŞEYİN DOĞRUSUNU ANLATACAĞIZ’

Gerçekleştirilen düzenlemelerin vatandaş tarafından çok iyi anlaşılamamış olma ihtimaline karşı sıkı bir çalışma yapacaklarını da sözlerine ekleyen Kaymaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızdan gelmesi muhtemel sorular konusunda da ciddi bir prezantasyon çalışması içerisindeyiz. Mevcut sistem ile tek adam olur mu? Yönündeki endişeli sorular ağırlıkta, artı gerçekleştirilecek sistem ile seçilecek olan yeni Cumhurbaşkanımızın anayasa mahkemesinin 12 üyesini seçmesi sistemde yargılanmasının yolunu kapatmıyor mu, üyeleri kendisinin seçmesi bunun önünde engel değil mi? yönünde de sorular geliyor vatandaşlarımızdan. Bu tür sorular çok fazla geliyor ki biz bu sorulara çok iyi hazırlandık. Sistemin içinde zaten bunun böyle olmadığı görülüyor. Ancak, muhalefet kanadı tarafından bir algı operasyonu yoluyla yalan, yanlış bilgilerle bunun böyle olmadığı yönünde kafa karıştırıcı cevaplar yaratarak insanları yanıltıcı. Olumsuz algılara itmesi noktasında bizler gerçek bilgilendirmeler ile bu yanlış ağlıyı yok edeceğiz. İkinci önemli husus ise Cumhurbaşkanının tek adam olmadığı, işlediği suçlardan sorumlu olduğu sorumlu bir Cumhurbaşkanı olacağı yönünde ve aynı zamanda meclisin halk tarafından seçiliyor olması, yine halkın hükümeti seçmesi ile birlikte icracı bir meclisin olacağını anlatıp halkımızı aydınlatarak doğru bilgileri vermeyi hedefliyoruz. Özellikle yanlış algı yöntemleri denenerek özellikle Doğuda bir kafa karışıklığına neden olunmuştur. Biz bunları ortadan kaldırarak sistemin gerçekliğini halkımız ile paylaşacağız. Halkımıza doğru olanı doğru bir biçimde anlatmak gerekiyor. Yanlış algı operasyonlarını alıp evirip, çevirip gözlerine sokacağız, yalan ile başarılı olan olmamıştır asla.” Dedi.

 

‘MUHALEFET BİLE NEDEN HAYIR DEDİĞİNİ BİLMİYOR’

Muhalefetin sadece muhalefet etmek adına hayır dediğine de vurgu yapan Kaymaz: “Muhalefet sadece muhalefet etmek için hayır diye haykırıyor. Aslında onlarda niçin hayır dediklerini bilmiyorlar. Geçtiğimiz günlerde yazar Süleyman Özışık güzel bir yazı kaleme almıştı. Özışık yazısında Ak Parti de hayır diyor başlıklı bir yazısı vardı. Süleyman öz ışık şunlara hayır diyordu; ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 23 yıldır aktif siyaset yapıyor. O günden bu yana iyisiyle, kötüsüyle altına imza attığı pek çok karar var! Şöyle bir geriye dönüp bakın. Bugün hayır diyen kesimin, son 23 yılda Erdoğan'ın hizmet amaçlı tüm icraatlarına "hayır" dediğini göreceksiniz. Bazı istisnalar hariç! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren bu kesimin neye evet, neye "hayır" dediğini sayıp gelelim. Belediye Başkanlığı'na adaylığını koysun mu? Hayır! Belediye Başkanı olsun mu? Hayır! Şiir okuyabilir mi? Hayır! Peki hapse girsin mi? Evet, evet! Siyasi yasaklı olsun mu? Evet! Parti kursun mu? Hayır! Parti gerel başkanı olsun mu? Hayır! Siyasi yasağı devam etsin mi? Evet, evet! Başbakan olsun mu? Hayır! Partisine kapatılma davası açılsın mı? Evet! Bırakıp gitmezse asker darbe muhtırası yayınlasın mı? Evet! 30 yıldır süren terörü sonlandırmak ve PKK terörünü bitirmek için çözüm süreci başlatsın mı? Hayır! Peki çözüm sürecine ihanet eden HDP ve PKK'ya karşı silahlı mücalede başlatsın mı? Ona da hayır! Duble yollar, otobanlar, köprüler, havaalanları, nükleer santraller yapsın mı? Hayır? Peki denizin altından tren geçirse... Bununla yetinmeyip bir de araba geçirse aynı denizin altından nasıl olur? Olmaz, hayır! Peki partisinden birini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstersin mi? Hayır! Kendisi halkın oyuyla seçilip Cumhurbaşkanı olabilir mi? Dünyalar dolusu hayır! Peki bunu halka sorsak, neyin ne olacağına halk sandıkta karar verse olmaz mı? Hayır! Ama demokrasilerde bu tür kararları halkın vermesi gerekmez mi? Halk cahil ve bidon kafalı! Hayır kesinlikle olmaz, hayır! Sanatçılar Erdoğan'ı destekleyen açıklamalar yapabilir mi? Hayır, bunu yapan yandaşv e yalakadır! Peki aynı sanatçılar sizi desteklerse? Onlar sadece sanatçı değil. Onlar aydın, onlar ilerici ve onlar aynı zamanda Mustafa Kemal'in askerleri! Tabi ki fikirlerini özgürce söyleyecekler! Listeyi uzatsam sayfalar yetmez. Bizim muhalefetin durumu maalesef bundan ibaret. Dikkat ederseniz sadece son 14 yılı yazdım. Geriye gittikçe örnekleri çoğaltmak mümkün.
Zaten çok geriye gitmemize de izin vermiyor muhteremler. "Yahu geçmişi bırak, sen şimdiye bak" deyip meseleyi apar topar kapatmaya çalışıyorlar. Ne kadar da kolay söylüyorlar "Geçmiş" diye. Oysa o geçmişin içinde ölümlere, ölümlere olmasa dahi zulümlere maruz bırakılmış nice insan var. O geçmişin içinde asılan Menderes ve bakan arkadaşları var. O geçmişin içinde zehirleyerek ortadan kaldırdikları Özal var. O geçmişte postmodern darbe ile indirilen Erbakan var. Kanlı darbeler var. Başörtülü oldukları için eğitim hayatları ellerinden gaddarca alınan kızlar var. Vebalı muamelesi yapıp kamuya almadıkları inançlı kesimler var. Bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'lar var! Kapatılan İmam Hatip'ler, Kur-an kursları var. Ve tüm bu mezalimin altında hepsinin evet mührü var. Bunun için geçmişin irdelenmesine şiddetle hayır diyorlar! Şimdi karşımıza geçip bize "Neden evet diyorsunuz?" diye soruyorlar. Aslında hayır dediğimizin farkında bile değiller. Evet, evet, doğru okudunuz. Biz de hayır diyoruz! Ama sizin hayırınızla bizim hayırımız arasında bir fark var. Biz; kumar masalarında yumruk yiyen başbakanlara hayır diyoruz! Medya patronlarının pijamayla karşıladığı başbakanlara hayır diyoruz! Askerlerle bir olup post modern darbe marifetiyle başbakan indiren cumhurbaşkanlarına hayır diyoruz. Bir anayasa kitapçığı fırlatarak ülkeyi dibe vurduran, cezaevlerindeki teröristleri affederek tekrar dağa çıkmalarına vesile olan cumhurbaşkanlarına hayır diyoruz. Bankalar hortumlanırken ve ülke 350 milyar dolarlık bir soyguna maruz kalırken kılı kıpırdamayan liderlere hayır diyoruz. "Bizim eğitim hakkımız ne olacak" diye sorulduğunda, "Yallah Arabistan'a" diyen liderlere hayır diyoruz. Lüksemburg gibi bir ülkenin verdiği 750 milyon dolarlık hibe parayla memur maaşlarını ödemeye çalışan liderlere hayır diyoruz. Halktan topladıkları deprem paralarını yiyen siyasilere, emir vericilerin karşısında dizleri bükülmeye alışık liderlere, asker postalı yalamaya alışkın şahsiyetsizlere hayır diyoruz!
Sizinle bizim hayrımızın arasındaki fark bu. Alevler saçan bir ejderhanın ağzının içinde yürüyormuşçasına yürüyerek bugünlere geldik. Bütün hayatımız boyunca hayal ettiğimiz, şimdi ise gerçekleşeceğine inandığımız güzel bir gelecek için. TABİ Kİ EVET diyoruz!’ demişti yazısında. Sonuna kadar söylediklerine katılıyorum ve altına da imzamı atıyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER