‘YOKSA, TUFAN KAPIMIZDA’

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum oylamasına sayılı günler kala STK ve Platformlar da sahadaki yerlerini almaya başladı. Dün Diyarbakır’da bulunan bazı STK temsilcileri, siyasi parti yetkilileri ve kanat önderleri Güneydoğu Ortak Akıl Platformunun basın açıklamasında bir araya geldi. Açıklamayı platform başkanı ve Sümer caminin imamı Abdulvasi Yaz gerçekleştirdi.

‘YOKSA, TUFAN KAPIMIZDA’

 Türkiye 16 Nisan’da 18 maddelik bir anayasa değişikliği için sandığa gidecek. 16 Nisan’a sayılı günler kala STK’lar ve platormlar da seçim startı vererek destek açıklamalarında bulunmaya başladı.

 

Dün de Güneydoğu Ortak Akıl Platformu düzenlediği bir basın toplantısı ile referanduma evet dediklerini ve bunun için çalışmalara start verdiklerini açıkladı.

 

Bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısına Güneydoğu Ortak Akıl Platformu Başkanı Abdulvasi Yaz, platform üyeleri, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arzu, Milat Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ay, Evet platformundan Cenap Ekinci, Uğur apaydın, Kanat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

 

Toplantı öncesi mikrofonlarımıza bir açıklama yapan Güneydoğu Ortak Akıl Platformu başkanı Abdulvasi Yaz, referandumdan oldukça umutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Şu ana kadar yapılan tüm seçimlerden en fazla umutlu olduğumuz 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumdur. İnanıyorum ki bu kent hepimizi şaşırtacak bir sonucu sandıktan çıkartacak, buna inanıyorum. Diyarbakır halkı, kanat önderleri, STK’ları, iş camiaları dediğimiz bütün bu kitle Diyarbakır’da huzuru, birlik, beraberlik ve kardeşliği isterken bundan da asla taviz vermeyeceklerinin mesajını iletiyorlar. Bizde bütün gayretimizi bu yönde meyan edeceğiz inşallah. Şunu net olarak söylüyoruz, mademki Müslüman’ız, yüce Rabbimiz iki göz, iki kulak vermiş, iki defa bak, iki defa düşün, iki defa duy diye. Hakkın sesi bugün apaçık meydanda, görüyoruz ve bu sesler bize geliyor. Batılın da sesi apaçık meydana çıkmıştır, mademki Orta Doğudaki bu hesapları tutmadığı için direkt olarak batı alemi topyekun kararlı bir şekilde ülkemize karşı ihtilafı, keşmekeşi yaymaya çalışıyor. İki kere değil bir kez baktığınızda bütün cereyan eden olayları görüyoruz. Küfür bu kez tek millet olmuş ama iman tarafı da tek cephe haline gelmek zorundadır. Aksi takdirde Suriye’nin, Halep’in, Irak’ın, Bağdat’ın, bütün bu Orta Doğu’nun akıbeti asıl liman olan ülkemize doğru getirilmek isteniyor. Hedef Orta doğu’da ki bütün İslam coğrafyasını bu hale getirmektir. Bu nedenle bizde aklımızla bu gerçekleri görmek zorundayız ve onlar nasıl tek millet haline gelmiş ise bizde iman cephesi tek seda haline gelmek zorundayız, aksi takdirde tufan kapımızdadır.” Dedi.

 

Ortak akıl platformunu kurma sebeplerini de açıklayan Yaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece 16 Nisan için kurulan bir platform değiliz. Elbette ki bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın bu güçlü iradesinin bu ülkede tecelli etmesini bir imanı vazife olarak görmekteyiz ve destekliyoruz. Bölgemizde teşkilatlarımızı güçlendirerek, güçlü bir şekilde bu memleketin aynı kıbleye inananları olarak aynı ittifaka, ittihada, birlik ve beraberliğe ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tufana dur demek bizim imanı görevimizdir. Bu arada fetönün, gölgesini, cismini, ismini ve hiçbir şeyini aramızda asla ve katta barındırmayacağız. Bizim aşkımız milletimizin birlik ve beraberliğidir ve Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütülen bu selamet gemisidir.” Dedi.

 

Daha sonra gerçekleştirilen basın toplantısı aracılığı ile 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda platform olarak destek verecekleri mesajını ilettiler. 


Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER