YOLLAR ASFALT’A DOYUYOR

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın caddeleri asfalta doyuyor. Uzun yıllar boyunca yamalarla geçiştirilen Diyarbakır’ın Cadde ve sokakları bu yıl 500 Bin Ton Asfalt yol ile buluşacak. Diyarbakır’a bağlı ilçeler ve bağlı köyleri için de Bin 100 Kilometre sati kaplama çalışması startını alıyor. İlk çalışmaların startı ise Yenişehir semtinde Bulunan Kışla caddesinden verildi.

YOLLAR ASFALT’A DOYUYOR

 Önceki yıllarda alışıla gelmiş mesai saatleri içersinde gerçekleştirilen asfalt çalışmalarının tam tersi ekipler gece gündüz demeden çalışıyor.

 

Asfalt kalınlığının 15 santimi bulduğu çalışmalar ile ilgili olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanı Kendal Okutucu, gece, gündüz demeden çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti: “Bu yıl hedefimiz kent merkezimizdeki 4 ilçemizde 500 Bin ton asfalt kullanmak, daha önceki yıllarda bu oran 180-200 Bin tondu. Önceki yıllarda asfalt yapımına çok fazla önem verilmemesi ile ilgili kısmen sorunlarımız var. Özellikle yollarda yapılan kazı çalışmalarında asfalt yollara uygun malzemelerin doldurulmaması sıkıntılara neden oluyor. Örneğin Kışla caddesinde asfaltı kazdığımızda altından çamur tabakası çıktı. Bu sıkıntılara karşılık biz, biz asfalt öncesi kazılan yerlere TMT malzemesi döküyoruz 15 santim, onun üzerine de Binden dediğimiz 9 santimlik bir tabaka daha seriyoruz, onun üzerin 4-5 santimlik bir aşınma tabakası çektikten sonra da asfalt yapıyoruz. Amacımız asfalt yapacağımız tüm bölgelerde kalıcı ve sağlıklı bir hizmet sunmaktır. Asfalt bu prosedüre göre yapıldığında hem daha sağlıklı, hem de çok daha uzun ömürlü olurken çökmeler oluşmuyor. Asfalt çalışmalarını yapmadan önce oluşabilecek sıkıntıları ortadan kaldırmak amacı ile DEDAŞ, Telekom ve diğer ilgili kurumların tümünü bilgilendirerek halkımızın mağduriyetini ortadan kaldırıyoruz.” Dedi.

 

Asfalt programına Diyarbakır’a bağlı 17 ilçenin ve bağlı köy yollarının tümünü de dahil ettiklerini belirten Okutucu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır merkezdeki 4 ilçeyi baz aldığınızda 500 Bin ton asfalt büyük bir hedeftir. Önceki yıllarda dökülen asfalt oranı 180-200 bin ton asfalt oranıydı. Şimdi eski rakamın iki buçuk katı bir çalışma yapıyoruz. Tabi, kırsal ananlarımızda da büyük bir hedefimiz var. Bunun yanı sıra Diyarbakır’a bağlı diğer tüm ilçelerimiz ve köy yollarımız için de Bin 100 kilometre sati kaplama çalışmasının startını verdik. Şu anda Çınar ilçemizde bu çalışmalar başladı. Bu çalışmalardan 3-4 tanesinin ihalesini yaptık, diğerlerinin ihalesini yapma aşamasındayız, Mayıs ayı itibari ile köylerimizde ve kırsal alanlarımızda çalışmalarımız başlayacak. Çalışmalarımız kontrollü bir biçimde şube müdürlerimiz, teknik elemanlarımız tarafından titizlikle takip edilmekte.” Dedi.

 

Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar asfalt işlemlerinin oldukça özenli yapıldığı yönünde yorumlar yaparak şunları kaydediyorlar: “Uzun zamandır böylesi çalışmaların yapıldığını göremiyorduk. Şu anda çalışan ekipler gece, gündüz demeden büyük gayret sarf ediyorlar. Kendilerinden ALLAH razı olsun, özlemini çektiğimiz bir hizmetti, sağ olsunlar.” Diyerek takdir ettiklerini gösterdiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER