Bakan Eker Diyarbakır’da Bayramlaşma Törenine Katıldı

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da Valilik’in düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, belediye başkanlık adaylığı iddialarına ilişkin, “Bunların tamamı dedikodu, uydurmadır” dedi.Diyarbakır...

Bakan Eker Diyarbakır’da Bayramlaşma Törenine Katıldı
Diyarbakır’da Valilik’in düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, belediye başkanlık adaylığı iddialarına ilişkin, “Bunların tamamı dedikodu, uydurmadır” dedi.

Diyarbakır Valiliği tarafından halkla bayramlaşma Karayolları tesislerinde düzenlenen törenle kutlandı. Bayramlaşmaya törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabey, vali yardımcıları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma törenine katılanların bayramını kutlayan Bakan Eker, çocuklara da bayram haçlığı vermesinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Eker, yerel seçimlerde belediye başkan adayı düşünmediğini söyledi.

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, bölgede oluşan huzur ve güven ortamının bayramlara da yansıdığını anlatan Bakan Eker, Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temennisinden bulundu. Bayramın huzur, barış ve kardeşlik duygularının artmasına vesile olmasını dileyen Bakan Eker, “Son bir yıldır Diyarbakır, barışın huzurun ve güvenin tadını çıkarıyor. Vatandaşlarımızda birikmiş koyu bir huzur ve barış özlemi var ve artık bunu yaşıyoruz” dedi.

"ADAYLIK KONUSUNDA BİR TALEBİM YOK"

Gazetecilerin 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde adaylık için isminin geçtiğini sorması üzerine Bakan Eker, doğru olmadığını söyledi. Bakan Eker, “Adaylık konusunda ismimin geçmesi gibi bir durum yok. Bunların tamamı dedikodu, uydurmadır. Benim öyle bir talebim, düşüncem ve beklentim yok. Benimle ilgili bir kısmını anlatıyorum tabi" ifadelerini kullandı.

Bakan Eker, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) demokratikleşme paketiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek, BDP’nin siyasi bir rant sağladığını söyledi. Kürt sorunun çözme konusunda iktidara geldikleri günden bu yana çok sayıda adım atıldığını hatırlatan Bakan Eker, “BDP bir siyasi partidir. Ve bugüne kadar da Kürt sorunu üzerinde kolayca siyasi bir rant geliştirmiştir. Meseleye, taktiksel olarak bakıyor. Bizim ise, öyle bir tavrımız yok. AK Parti olarak, 11 yıl önce başlattığımız Kürt meselesini çözme yolunda adım adım karlılıkla gidiyoruz. Bu konuda muhatap milletimizdir. Milletimizin beklenti ve talepleri neyse, o taleplerin yerine getirilmesi, Türkiye’nin demokratikleşme ve sivilleşmesi yoluyla bu talepleri biz nasıl yerine getiririz ve Türkiye’yi yeni sorunlar ortaya çıkarmayacak şekilde sorunu çözme girişimi içindeyiz. 2002 tarihinden buyana muhtelif adımlar atıldı. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde eşi ve benzeri görülmemiş cesaret örneği sergilendi. Amacımız meseleyi çözmektir. Bizim muhatabımız milletimizdir, her parti kendi politik cephesinde bakar. Milliyetçi Hareket Partisi başka bir şey söylüyor, BDP ve CHP başka bir şey söylüyor. Biz milletin ne dediğine bakıyoruz. Sayın Başbakanımızın açıkladığı paketle önemli adımlar atıldı. O paket ne ilk ve ne son paket olacak. Amacımız milletimizin daha müreffeh, daha sivil, demokratik bir toplum içerisinde yaşamasıdır. Bu ortama aşama aşama gidiliyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER