Bdp Seçim Komisyonu, Yenişehir Seçimleri İçin Soruşturma Başlattı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediye başkanlığa aday adayları için yapılan ön seçim sonuçları açıklanırken, belediye başkan aday adayları Yenişehir ilçesi için yapılan delege...

Bdp Seçim Komisyonu, Yenişehir Seçimleri İçin Soruşturma Başlattı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediye başkanlığa aday adayları için yapılan ön seçim sonuçları açıklanırken, belediye başkan aday adayları Yenişehir ilçesi için yapılan delege seçiminde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu. Belediye başkan adaylarının yaptığı itiraz Merkezi Seçim Komisyonu tarafından kabul edilirken, adayların itirazı üzerine soruşturma başlattı.

BDP genel merkezi, Diyarbakır Büyükşehir, merkez Bağlar, Sur, Kayapınar, Yenişehir ile Silvan, Bismil, Çınar ve Lice gibi nüfusun yoğunluklu olduğu ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla önceki gün yapılan delege seçimlerinin sonuçlarını açıkladı. 12 bin delegenin oy kullandığı seçimler birçok ilçede sorunsuz geçerken, Yenişehir ilçesi için yapılan delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 8 belediye başkan aday adayı, BDP’nin Seçim Komisyonu'na başvurarak itirazda bulundu.

“BİR KİŞİNİN ÜZERİNDEN 30 ADET DELEGE KARTI ÇIKTI”

Delege seçimlerine itirazda bulunan belediye başkan aday adaylarından Menaf Şeker, “Bir ilçe belediye başkan adayının temsilcisinin üzerinde 30 adet delege kartı çıktı. Ele geçirilen delege kartları ile ilgili tutanaklar tutuldu. Ayrıca delege kart sayısı ile zarf sayısı birbirini tutmadı. Yasak olmasına rağmen bazı belediye meclis üyeleri seçimlerin yapıldığı bölgelerde delegeleri yönlendirdi. Yönlendirme olayına ilişkin sandık görevlileri meclis üyelerini uyarmalarına rağmen gitmediler. Biz de tüm bu hususları partinin seçim komisyonuna bildirdik. Buna ilişkin itirazlarımızı sunduk. Partinin seçim komisyonu umarım gerekeni yapar” dedi.

“İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLAR YAŞANDI”

Belediye başkan aday adaylarından Medeni Alpkaya ise, bazı usulsüzlükler yaşandığını söyledi. Alpkaya, "Bunlar istemediğimiz olaylardı, ancak yaşandı. Partimiz gerekli çalışmaları başlattı. Yapılacak soruşturmanın ardından partimiz gerekli kararları kamuoyuna paylaşacak, biz de o karara saygı duyacağız” diye konuştu.

KOMİSYON İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR

PM üyesi ve merkezi seçim komisyonu üyesi Abdullah Kaya ise bu iddialar üzerine komisyon oluşturulduğunu söyledi. Kaya, "Bu iddialar incelenecek. Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk kez delege seçim uygulamasını biz başlattık. Bir çok yerde bunu şeffaf bir şekilde yaptık. Bazı sıkıntılar olabilir. İtirazlarla ilgili gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karar açıklanır" şeklinde konuştu

BDP genel merkezinin, yapılan itirazları değerlendirdikten sonra kesin sonuçları önümüzdeki günlerde açıklayacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER