Demirtaş Musa Anter Davasına Katıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Musa Anter davasına katılmak üzere Diyarbakır Adliyesi’ne geldi.Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Musa Anter davasına katılmak üzere adliyeye gelen Demirtaş,...

Demirtaş Musa Anter Davasına Katıldı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Musa Anter davasına katılmak üzere Diyarbakır Adliyesi’ne geldi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Musa Anter davasına katılmak üzere adliyeye gelen Demirtaş, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirtaş, İl jandarma genel komutanına kadar bütün sıralı yetkililerin tamamının sorgulanması, ifadesinin alınması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Bu yapılmadığı müddetçe biz ape Musa cinayetinin maalesef ki gerçekleri ortaya çıkaracak bir yargılama olmayacağını düşünüyoruz. Bu duruşmada bizzat bulunarak konunun takipçisi olduğumuzu ve ape Musa cinayetinin kapanmasına siyasi sorumlularının ortaya çıkarılmasına engellenmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Binlerce faile meçhul cinayet var. Bunların soruşturulması için özel bir ekibin oluşturulması gerekir. Hem adliye bünyesinde bir ekibin oluşturulması hem de siyasi irade olarak siyasi anlayışın olması lazım. Bugüne kadar açılan dosyaların çoğu ailelerin ve avukatların çabasıyla açılan dosyalardır. Bugüne kadar hiçbir savcı elindeki dosyayı derinlikli inceleyerek neticeye ulaşmış değil. Bunun için adliyelerde özel ekiplerin oluşturulması lazım. Hem iktidar da hem de adliyelerde faili meçhul cinayetler konusunda güçlü bir irade göremiyoruz” dedi.

Demirtaş, açıklamalarının ardından davayı izlemek üzere adliyeye girdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER