KCK'dan HDP'ye çok sert 'PKK' ayarı

Cemil Bayık, HDP'nin seçim sonucu için 'Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırı ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı.' dedi.

KCK'dan HDP'ye çok sert 'PKK' ayarı
 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasıyla, PKK'nın üst düzey isimlerinden Duran Kalkan'ın "HDP'yi engellemedik" açıklamasının ardından bir açıklama da KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'tan geldi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, HDP'nin seçim sonucunu değerlendirdiği açıklamasında, "Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırı ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı." diye konuştu.

"HDP DOĞU İLLERİNDE HÜSRANA UĞRADI"

Bayık, seçim sonuçlarını değerlendirken tartışma yaratacak sözler söyledi. HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 13'lük oy oranını koruyamadığını, 1 Kasım seçiminde yüzde 10.8'le barajı kılpayı geçtiğini belirten Bayık, "HDP Doğu illerinde hüsrana uğradı. Seçimin ardından HDP'deki düşüş "Hendek savaşlarının bedelini HDP ödedi" yorumlarına neden oldu. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar AK Parti'nin izlediği politikalar görülüp irdelenmeden 1 Kasım seçim sonuçları üzerinden değerlendirmeler yapmak gerçeklere gözleri kapamak olur" ifadelerini kullandı.

Bayık, HDP'nin seçimde aldığı oy oranı için "Tüm saldırılara rağmen yüzde 10 barajı aşılmıştır. Bunu başarısızlık olarak göstermek mümkün değildir." dedi.

İşte Bayık'ın o açıklamalarından çarpıcı satır başları:

"HDP ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETMEMİŞTİR"

"HDP çok büyük bir başarı elde etmemiştir. Zaten bu ağır saldırılar ve baskılar ortamında HDP'nin büyük bir başarı elde etmesi mümkün değildi. Ancak HDP'yi başarısız göstermek de doğru değildir. Seçim kampanyasında bazı eksiklikler ve yetmezlikleri olduğu ortaya konulabilir, ancak başarısız olduğu söylenemez. Aynı saldırılar başka bir partiye yapılsaydı böyle bir sonuç elde edemezdi. O partiler dağılır ve çözülürdü. Hiç kimse de o partiyi oy verilecek bir parti olarak görmezdi.

"DİRENİŞ OLMASAYDI, PKK YÜZDE 5 BİLE ALAMAZDI"

Kürt Özgürlük Hareketi'nin suçlanması bir özel savaş yönlendirmesidir. Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı. Kürt Özgürlük Hareketi'nin etkili olduğu her yerde en az yüzde 60 ve daha üzeri oranda oy alındığı görülürse gerçekliğin ne olduğu anlaşılır.

"PKK ZEMİN YARATMIŞTIR"

7 Haziran seçimlerinde de 1 Kasım seçimlerinde de Kürt Özgürlük Hareketi HDP'nin kazanmasını sağlayan zemin ve imkanı yaratmıştır. Hiç kimse Kürt demokratik siyasetinin mücadele tarihini ve çizgi oluşumunun nasıl gerçekleştiğini unutmamalıdır. HDP Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle var olan bir partidir. Bundan sonra da varlığını Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesi içinde geliştirip güçlendirecektir."

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER