Öcalan: IŞİD'i destekleyenler yarın bunun zararını görecek

Abdullah Öcalan ve İmralı Cezaevi'nde tutulan diğer tutsaklardan Şeyhmus Poyraz ve Cumali Karsu'nun yakınları adadan döndü.

Öcalan: IŞİD'i destekleyenler yarın bunun zararını görecek
 Mehmet Öcalan, görüşmelerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediği IŞİD'e destek veren güçlerin ileride bunun zararını göreceğini söylediğini aktardı.

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç, cezaevindeki diğer tutsaklardan Şeyhmus Poyraz'ın oğlu Halil Poyraz ve 4 yaşındaki torunu Kemal Pir Poyraz ile Cumali Karsu'nun kardeşi Ramazan Karsu ile birlikte, yakınlarıyla görüşmek için sabah saatlerinde gittikler İmralı Adası'ndan döndü. Aileler limana indikten sonra sivil bir minibüsle yeniden Gemlik Jandarma Komutanlığına geldi. İşlemlerini tamamlayan aileler ardından dışarı çıktı.

Çıkışta Mehmet Öcalan basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yaptıkları başvurulara rağmen haftalar sonra görüşme gerçekleştirebildiklerini ifade eden Öcalan, buna rağmen kendilerinin sadece yarım saat görüşme gerçekleştirebildiklerini söyledi. Bu duruma tepki gösteren Öcalan, "PKK liderini İmralı'da biz bırakmadık. Bu devlet bıraktı. Dolayısıyla bunun gereklerini de yerine getirmek zorunda. Görüş yapmamızın kısıtlanması ne hukuka sığar ne de insanlığa. Bu yüzden buna artık son verilmelidir" dedi.

Mehmet Öcalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın görüşmelerinde Rojava'ya dönük saldırıları ile gündemde olan IŞİD ile sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini söylediğini de aktardı. Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın, "Hangi güç onun arkasındaysa onunla da mücadele edeceğiz. Bugün IŞİD'in arkasındaki güçlerde ileride zarar görecektir" dediğini aktardı. Basın mensuplarının "Görüşmede cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir şey konuşuldu mu?" yönündeki sorusuna "Bu konu başlığında bir şey görüşülmedi" yanıtını veren Öcalan, 27 Temmuz 2011'den bu yana engellenen avukat görüşünün de artık sonlandırılmasını istediklerini belirtti. 

Kaynak: 
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER