Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan Gündemi Değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, son günlerde ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonlarını değerlendirdi.Sürecin objektif bir şekilde yürümesi için hükümetin gayretinin...

Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan Gündemi Değerlendirdi
Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, son günlerde ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonlarını değerlendirdi.

Sürecin objektif bir şekilde yürümesi için hükümetin gayretinin önemli olduğunu belirten Fesih Bozan, yargının siyasilerden bağımsız bir şekilde karar verebilmesi için müdahalelerden arınmış olması gerektiğini dile getirdi. Siyasi müdahale sonrası çıkacak olası bir aklama kararının toplum vicdanında kabul görmeyeceğini kaydeden Bozan, bu durumun sonrasında siyasi iktidarın üzerine hiç çıkmayacak bir leke olarak yapışacağını söyledi. Bozan, “Süreç bir yargı sürecidir, yargının kendi kuralları ve teamülleri doğrultusunda hiçbir baskıya maruz kalmadan çalışması gerekmektedir” dedi.

“DIŞ MİHRAKLAR İDDİASI AÇIKLANMALI”

Bazı basın yayın organlarında operasyonların arkasında uluslararası güçler olduğu, amacın AK Parti iktidarına diz çöktürmek olduğu şeklinde iddiaların yer aldığını belirten Bozan, bu dış mihrakların mutlak suretle açıklanması gerektiğini belirtti. Bozan, “Bu iddialar dikkate alınmalı, doğruluğu araştırılmalı ve eğer doğruluk payı var ise uluslararası güçlerin Türk yargı sistemi üzerinde ne şekilde etki sahibi olabildiği açığa çıkartılmalıdır. İddialar doğruysa ülkemizin bağımsızlığından nasıl bahsedebiliriz. Egemen bir devletin hukuk sisteminin dış güçler tarafından kullanılarak devletin yönetiminin alaşağı edilmesi amacı ile kullanılması iddiası facia derecesinde bir tehlikenin varlığını gösterir. Suçlananlar ister siyasi rakiplerimiz olsun ister en yakın dostlarımız olsun, masum olmalarını, en kısa zamanda aklanmalarını umarız. Ancak bu iddiaların gerçek olması durumunda, ülkemizin selameti için iyi bir durum değildir. Bu “tuzun kokması” manasına gelir. Milli Görüş’e karşı olanlara da, bu güne kadar hep ümmetçi bir anlayışla yaklaşmaktayız. Hareketimiz köklü ve medeniyet değerlerimizin üzerine inşa edilmiş bir harekettir. Bu değerlerimiz bizim rövanşist bir zihniyet ile hareket etmemize manidir. Bizler tüm insanların iyiliğini isteriz. Bu güne kadar bize karşı hep olumsuz yaklaşmış gruplara dahi grupçu bir anlayışla değil, kucaklayıcı ve ümmet merkezli bir anlayışla yaklaşırız. Her türlü ihtilafta tek ölçütümüz haktır. Tarafların bize olan yakınlıkları veya uzaklıkları bizim için ölçüt olamaz. Dershanelerin kapatılması noktasındaki tavrımızı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir. 2003 yılından beri ilkeli bir şekilde sürdürdüğümüz muhalefetimizin sebeplerinden bir tanesi de geleceğini öngördüğümüz bu günlerde kirlilikten beri kalabilmekti. Ülkenin böyle bir duruma sürüklenmiş olmasından asla memnun değiliz ve ülkemizin geleceği için endişeliyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inandığımız doğrular çerçevesinde hakkı söylemeye ve bu uğurda gerekirse bedel ödemeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki iktidarlar da hayat gibi geçicidir. Her şeyin sonunda, gerçek hayatın başlangıcında tüm gizlenenler aşikar olacak, zerre miktarı da olsa iyilik ve kötülük karşılığını bulacaktır” şeklinde konuştu.

SP’DEN 4 MADDELİK ÇAĞRI

Saadet Partisi olarak iktidara ve yetkili makamlara dört maddelik bir çağrıda bulunduklarını belirten Fesih Bozan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yargı karar verene kadar masumiyet karinesi esastır. Ancak soruşturmanın selameti açısından ismi geçen bakan ve bürokratlar istifa etmeli, görevden el çektirilmelidir. Olayın uluslararası boyutu varsa açığa çıkartılmalı, devlet içerisinde hiçbir suretle ayrı bir yapılanma olmaması için gerekli reformlar yapılmalıdır. Bu tür yapılanmalar var ise sorumlular açığa çıkartılarak gerekli işlemler yapılmalıdır. AK Parti hiçbir şekilde yargıya baskı yapmamalı, on yıldır başında olduğu devletin yargısına güven duymalıdır. Eğer AK Parti’nin yargıya karşı güvensizliği var ise bunu açıkça dile getirmeli, iktidarları döneminde gerçekleşen tüm siyasi davaların güvenirliği hakkında topluma bilgi vermelidir”.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER