Tahliye Edilen Tutuklu Vekiller

Barış ve Demokrasi Partisi'nin tutuklu vekillerinin avukatlarının başvurusu üzerine toplanan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın tahliyelerine karar vermesinin ardından, vatandaşlar Diyarbakır...

Tahliye Edilen Tutuklu Vekiller
Barış ve Demokrasi Partisi'nin tutuklu vekillerinin avukatlarının başvurusu üzerine toplanan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın tahliyelerine karar vermesinin ardından, vatandaşlar Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan İbrahim Ayhan'ı karşılamak üzere, cezaevinin önünde toplanmaya başladı.

Anayasa Mahkemesi’nin KCK tutuklusu 2 vekil hakkında “Tutukluluğun makul süreyi aştığı" ve "Seçilme hakkının ihlal edildiği” kararını vermesinin ardından, tutuklu avukatlarının, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine başvurması üzerine tahliye kararı verildi. Tahliye kararının alınmasının ardından, çok sayıda kişi İbrahim Ayhan'ın bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevinde hareket etti. İlerleyen saatlerde Ayhan'ın cezaevinde çıkması bekleniliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER