Ayda 15 Bin Kişi Yeni Dişe Kavuşuyor

Diyarbakır’da ayda 15 bin kişi yeni dişlere sahip oluyor

Ayda 15 Bin Kişi Yeni Dişe Kavuşuyor
Diyarbakır’da ayda 15 bin kişi yeni dişlere sahip oluyor

Güneydoğu’da diş sağlının önemini bilinçlendirme çalışmaları arttı. Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nde ayda 55 bin kişi muayene, 15 bin kişi diş dolgusu, 8 bin kişi ise protez yaptırdı. Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, “Geçmişte çürük dişi olan hastalar geliyordu. Yaşam kalitesinin yükselmesi üzerine vatandaş artık doğuştan düzgün olmayan dişlerini de yaptırıyor. İnsanların mutlu bir şekilde gülmek için dişlerini tedavi etmeleri bizi sevindiriyor ”dedi.
Ağız ve diş sağlığı konusunda kamu kurumlarının ve sağlık sendikalarının yaptığı bilinçlendirme çalışmaları diş sağlının önemini ortaya çıkardı. Bölge hastanesi konumundaki Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’ne; günde 2 bin kişi muayene için başvuruyor. Hastanedeki yoğunluk nedeniyle Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere haftanın iki günü 17:00-19:00 saatleri arasında mesai dışı poliklinik hizmeti verilirken, Bağlar Diş Polikliniği ise 24 saat acil hizmeti veriyor. 1 Milyon 600 bin nüfuslu Diyarbakır’da ortalama ayda 55 bin kişi muayene, 15 bin kişi dolgu ve 8 bin kişi ise Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde hijyenik ve kaliteli dolgu yaptırıyor.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini gezip verilen sağlık hizmetleri konusunda bilgi alan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, hasta memnuniyetinin ön planda tutulmasını istedi. Servis, poliklinik ve birimleri tek tek dolaşan Kurtoğlu, diş hekimlerinin kullandıkları tıbbi cihaz ve protezlerin hijyen ve kalitesini dikkatle inceledi. Kurtoğlu ayrıca polikliniklerde çalışan doktorlara ve tedaviye gelen hastalara bir sorunlarının olup olmadığını özellikle sordu. Hastalar tedavi ve hizmetler ile ilgili memnuniyetlerini dile getirirken hekimler ise hastanedeki çalışma ortamı ve hekimlere sağlanan tıbbi donanımdan ötürü Kurtoğlu’na teşekkür ettiler.
Hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarını özverili çalışmalarından ötürü kutlayan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu Diyarbakır Ağız ve Diş Hastanesi’nin gelişmiş ülkelerin sağlık standartlarında hizmet verdiğini ifade etti.
Diyarbakır’da ayda 55 bin vatandaşın ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçtiğini vurgulayan Kurtoğlu şöyle konuştu: “Geçmişte sadece çürük diş sahibi hastalar bize başvuruyordu. Ancak vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesi üzerine artık doğuştan düzgün diş sahibi olamayan vatandaşlar da dişlerini yaptırıyorlar. İnsanların hem sağlık için hem de mutlu gülmek için dişlerini düzeltmeleri bizi sevindiriyor. Uygulanan tedavilerin uzun vadede sonuç vermesi ve hastalarımızın sağlıklarına kavuşmalarının yanı sıra kullanılan malzemenin kalitesi ve hijyen açısından hastalarımızın memnuniyeti de büyük önem arz etmektir. Misyon ve vizyonumuz hasta memnuniyetidir.”
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hamza Koca, ise dolgu tedavilerinin 5 gün, diş protez işlemlerininse ölçü alma işlemiyle birlikte 15 gün içerisinde tamamlandığını bildirdi.
 
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER