Deah’de Ağrı Polikliniği Açıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (DEAH) Algoloji (Ağrı) Polikliniği hizmete açıldı. Poliklinikte, kanser hastaları, eklem ve kas hastalıkları ve damar tıkanıklığının neden olduğu yoğun ağrılar bu poliklinikte tedavi ediliyor.Diyarbakır...

Deah’de Ağrı Polikliniği Açıldı
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (DEAH) Algoloji (Ağrı) Polikliniği hizmete açıldı. Poliklinikte, kanser hastaları, eklem ve kas hastalıkları ve damar tıkanıklığının neden olduğu yoğun ağrılar bu poliklinikte tedavi ediliyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Algoloji (Ağrı) Polikliniği basit bir enjeksiyon yöntemiyle ağrıları dindiriyor, özellikli hastalara ise, özel işlemler ve tedavi kürleri uygulanıyor. Randevu sistemiyle hasta kabulüne başlayan poliklinik, hafta içi her gün 13.30 ve 17.00 saatlerinde hizmet veriyor. Kas ve eklem rahatsızlıklarında kasların uyarılması ile ağrının kesilmesini sağlayan enjeksiyon yöntemi ağrı kesicilerden çok daha etkili. Bel sırt ve boyun ağrıları, eklem ve kas ağrıları, kırık ve kazalardan sonra geçmeyen el, kol, bacak ağrıları, migren ve sinüzitten kaynaklanan baş ağrıları, kanser hastalarının ağrıları ve nedeni belirlenemeyen kronik ağrılar Algoloji Polikliniği’nde uygulanan 5-10 dakikalık enjeksiyon seanslarıyla tedavi ediliyor. Ağrı Polikliniği’nde hastaların ağrılarına ve ağrıyan yere göre sinir blokları yöntemiyle kas içine veya eklem içine bir iğne yardımı ile girilerek kasların uyarılması, uyuşturulması ve ilaç verilerek tedavi edilmesi sağlanıyor.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mahir Kuyumcu randevu ile ayaktan hasta kabulüne başladıklarını ifade ederek, ”Ağrı insanlığın ilk başlangıcından beri insanların en çok şikâyet ettiği bir rahatsızlık olduğundan günümüze kadar hep önemini koruyarak devam ettirmektedir. Ağrı bazen çok önemli bir hastalığın habercisi olup tanı ve tedavinin yönünü çizerken bazen de hayatı çekilmez duruma getirebilir. Algoloji ise daha çok hayatı zorlaştıran yaşam kalitesini bozan kronik ağrıyla ilgilenmektedir. Kısaca yaşam konforu sağlayan bir bölüm olarak ön plana çıkmaktadır. Hekimlik sanatının en önemli unsurlarından biri ağrıyı dindirmektir. Bizde bu konuda Anestezi ve Reanimasyon ekibi olarak Diyarbakır halkına hizmet etmekten onur duyarız” dedi.

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ise, Algoloji Polikliniği’nin hastalara kaliteli bir yaşam sunmadaki önemine değinerek şöyle konuştu:

“Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurduğumuz Algoloji Polikliniği’nde hayatı olumsuz etkileyen kronik ağrıların dindirilmesi için hizmet veriyoruz. Şu an için ayakta tedavi ettiğimiz hastalarımıza kaliteli hizmeti sunabilmek adına Algoloji Polikliniği’mizin medikal cihazlarını arttırmayı planlıyoruz. Gerekli alımın gerçekleşmesinin ardından hastanemizin Ağrı Polikliniği’nde radyo frekans, ozon tedavisi ve fizyoterapi uygulamaları da yapılacaktır. Ağrı Tedavi Polikliniği’nde verdiğimiz ve vereceğimiz hizmetlerle artık acı çekmek hastalarımızın kaderi olmayacak.”

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER