Deah’ta Hipertansiyon Ve Obezite Polikliniği Açılıyor

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) İç Hastalıkları Eğitim Görevlisi ve Nefroloji klinik şefi Doçent Dr. Ramazan Danış, hastaneye hipertansiyon ve obezite polikliniğini kazandırdıklarını belirtti.Doç. Dr. Danış, DEAH’ta...

Deah’ta Hipertansiyon Ve Obezite Polikliniği Açılıyor
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) İç Hastalıkları Eğitim Görevlisi ve Nefroloji klinik şefi Doçent Dr. Ramazan Danış, hastaneye hipertansiyon ve obezite polikliniğini kazandırdıklarını belirtti.

Doç. Dr. Danış, DEAH’ta bulunan mevcut polikliniklere yenilerinin eklendiğini söyledi. Kliniğin önümüzdeki Mayıs ayında faaliyete geçeceğini belirten Doç.Dr. Danış, “Mayıs ayından itibaren hastanemiz Ana binasında iç hastalıklar ana bilim dalı bünyesinde diyabet ve hipertansiyon polikliniği ile obezite polikliniği açılacak olup, iç hastalıklar konusunda uzman doktorları tarafından hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Diyabet konusunda da bilgiler aktaran Doç. Dr. Ramazan Danış, “Dünya’da, Türkiye’de ve bölgemizde sıklığı her geçen yıl artan diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon ve obezite (şişmanlık) iyi bir tedavi, eğitim ve takiple komplikasyonları önlenebilmekte veya geciktirilebilmektedir. Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalarda, diyabet yüzde 13.7 gibi ürkütücü bir orana varmış bulunmakta olup, Diyarbakır’ın şeker hastalığının farkındalığı anlamında sonuncu olması dikkat çekicidir. Ayrıca Önlenebilir ölüm nedenlerinden biri olan hipertansiyon oranı Türkiye’de yüzde 30 olup yapılan çalışmalarda, hastaların çoğunun hipertansiyon hastası olduğunun farkında olmadığı, farkında olanlarında az bir kısmının kontrolde olduğu ürkütücü bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye toplumunun 2/3’ünün obez olduğu dikkate alındığında bunun hipertansiyon ve diabetes mellitus için, bir risk faktörü olduğu göz önüne alınırsa obezite ile mücadelenin önemi karşımıza çıkmaktadır. Bu bilgiler ve gerçeklikten yola çıkarak bölgemizde ve hastanemizde ilk olarak diyabet ve hipertansiyon polikliniği ile obezite polikliniği açma artık bir ihtiyaç olmaktan çok zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Doç.Dr Muhammed Güzel Kurtoğlu ise, göreve geldiği günden buyana her geçen gün bir yeniliğe imza attığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Buradaki amacımız hastalarımıza en güzel hizmeti sunmaktır. İnsan sağlığı bizler için önem ve değer arz etmektedir. Büyükşehirlerde ne imkan varsa hastanelerimizde de tüm imkanlar mevcuttur. Tüm yenilikleri Diyarbakır’a getirip, halkımıza sunacağız yeni açılacak polikliniğimize mutlak suretle hipertansiyonu ve obezite sorunu olan hastalarımız gelip bir muayene olmalıdırlar, faydalarını görecekler sağlık hiçbir zaman ihmale gelmez.”

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2013, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER