Diyarbakır'da 196 bin 256 çocuk aşılanacak

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülen "Çocuk Felci Destek Aşılama Kampanyası" kapsamında Diyarbakır'da 196 bin 256 çocuğa aşı yapılacak.

Diyarbakır'da 196 bin 256 çocuk aşılanacak
 Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülen "Çocuk Felci Destek Aşılama Kampanyası" kapsamında Diyarbakır'da 196 bin 256 çocuğa aşı yapılacak.
Diyarbakır başta olmak üzere, Van, Siirt, Mersin, Hakkari ve Batman'da 7-13 Nisan tarihlerinde başlatılan kampanya kapsamında, 0 ile 59 aylık tüm çocukların aşılanması hedefleniyor.

"İki damla aşı, dökülmesin gözyaşı" sloganıyla yürütülen kampanyayla ilgili açıklama yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Diyarbakır'da "Çocuk Felci Aşılama" kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Prof. Dr. Özkan, çocuk felci vakasının en son Türkiye'de 1998 yılında görüldüğünü ifade ederek, komşu ülkelerde vaka olması halinde yakın illerde bu tür aşılama yapılmasını Dünya Sağlık Örgütü ve Bilim Komisyonu'nun öngördüğünü kaydeden Prof. Dr. Özkan, şöyle konuştu:

"Komşu ülkelerde vaka olması nedeniyle aşılama kampanyasına başladık. Suriye'de vaka olduğu için birkaç ay önce 11 ilimizde yaptık. Şimdi Irak'ta vaka çıktığı için Irak'a komşu 6 ilimizi daha aşı kapsamına aldık. Bu illerden biri de Diyarbakır. Bu, çocuklarımızı korumak için hiçbir zararı olmayan bir uygulama. Bu kapsamda sınırdan geçişte bütün çocuklarımızı aşılıyoruz. Şanlıurfa ve Mardin'deki tüm çadır kampları gezdim. Aşılama konusunda bir sıkıntı yok. Esas olay Suriye ve Irak'ta vaka olması. Dolayısıyla bizim de yakın illerimizde aşılama yapmamız gerekiyor. Önlem olarak bir ay arayla iki tur aşı yapacağız."

Prof. Dr. Özkan, kampanya ile 5 yaş altı bütün çocukların aşılanacağını anlatarak, "Diyarbakır'da 196 bin 256 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Bu aşının hiçbir zararı yok. Uygulaması da çok kolay. Çocuklarımızın sağlığı için, 'İki damla aşı, akmasın gözyaşı' diyoruz" diye konuştu.

-"Çocuk Felci Aşılama Kampanyası" -Diyarbakır'da 196 bin 256 çocuğa aşı yapılacak -Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER