Gazi Yaşargil Hastanesi Obezitede Umut Kapısı Oldu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, başarılı bir ameliyata daha imza attı.

Gazi Yaşargil Hastanesi Obezitede Umut Kapısı Oldu
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, sleeve gastrektomi (tüp mide) operasyonunu gerçekleştirdi. Her geçen gün kilo alan ve 83 kilodan 112 kiloya ulaşan hasta yapılan operasyon sayesinde 105 kiloya indi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, başarılı bir ameliyata daha imza attı. Yaptığı başarılı ameliyatlar serisine bir yenisini daha ekleyen ve 112 kiloluk hastayı eski sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hastalıkla ilgili aktardığı bilgide, sleeve gastrektomi obezite cerrahisinde yaygın olarak uygulanan gıda alımını kısıtlayıcı ameliyatlarından olduğunu ifade ederek, kısıtlayıcı etki mide hacmi küçültüldüğü için daha erken doyularak gerçekleştirdiğini söyledi.


Prof. Dr. Yağmur, "Midenin fundus adı verilen dış kısmından açlık hormonu salgılanır. Bu hormona ghrelin adı verilir. İştah hormonlarının büyük bir kısmı midede üretildiği için iştahta azalma ve öğün aralarında açlık hissinde gerileme görülür. Açlık hormonu olarak bilinen Ghrelin hormonunun salgılandığı midenin fundus bölümünün çıkartılmasıyla oluşan tokluk hissi de iştah azalmasına yol açarak kilo kaybına katkıda bulunur. Bu hormon obezitenin önemli nedenlerinden birisidir. Açlık hormonunun sleeve gastrektomi ile düzeyinin azalması kilo kaybının mide bandından daha güçlü ve kalıcı olmasına neden olmaktadır. Sleeve gastrektomi ameliyatı sırasında midenin büyük bir kısmı geriye dönüşü olmadan laparaskopik yöntemle midenin büyük kenarı dikey olarak kesilip çıkarılır. Geriye bırakılan mide dokusu yaklaşık 150-200 ml civarındadır. Komplikasyon olarak tüm cerrahi girişimler için de geçerli olan kanama, organ yaralanması, emboli ve anesteziye bağlı komplikasyonlar ve midenin kesilen ve dikilen hattından olan kaçaklar görülebilir" dedi.


İnternet'te Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı ameliyatlar yaptığını duyduğu Prof. Dr. Yusuf Yağmur'a gelerek şifa bulduğunu anlatan 28 yaşındaki Dilek Ş. yapılan operasyon sayesinde zayıflamaya başladığını belirtti. Zayıflamak için birçok ilaç kullandığını ancak ilaçların hiç bir işe yaramadığını belirten evli 3 çocuk annesi Dilek Ş. son umut olarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Prof. Dr. Yusuf Yağmur ve ekibinin başarılı operasyonu sayesinde 105 kiloya düşen hasta Dilek Ş. mutluluğunun kelimelere sığmayacağını dile getirdi.

Birçok hastane gezdim ancak şifayı Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un elinden bulduğunu sözlerine ekleyen Dilek Ş. "28 yaşındayım Şanlıurfa Viranşehir'den geldim. İnterneti araştırarak başarılı ameliyat yapan Prof. Dr. Yusuf Yağmur hocamı buldum. İnternette haberlerini okuduk ve araştırdık eşimle karar verip Diyarbakır'a geldik. Gelmeden önce Yusuf hocayı aradım durumu anlattım, gelin dedi ve geldik hemen muayene etti tetkik ve tahlillerimi istedi sonucunda ameliyat olmam gerekir dedi ve ameliyat olmaya karar verdim. Eşimin rızasını alarak ameliyat olmaya karar verdik. Çok mutluyum çok sevinçliyim bir rüya gibi görüyorum bütün bu yaşananları 15 gündür hastanede yatıyorum. Bir aile olduk hemşiresinden, tutun doktorları ve personellerine kadar çok güzel bir anlayışa sahipler, benimle ilgilendiler ne kadar dua etsem azdır. Allah razı olsun onlardan ve yeşil kartım olduğu için hiç bir masrafımda gitmedi. Allah devletimizden razı olsun eksikliğini vermesin. Yusuf Hocada çok önemli bir yardımsever güler yüzlü saygın bir hocadır. Her gün gelip beni muayene ediyor, moral veriyor daha ne olsun Allah razı olsun" diye konuştu.

Öte yandan, Konya'dan Gelen bir bayan hastada internetten araştırarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un bu tür ameliyatları başarıyla yaptığını öğrendiğini belirterek, "Yusuf hocanın telefonunu aradım obezite ameliyatı olmam gerektiğini söyledim, sizin yanınıza gelip ameliyat olmak istiyorum, dedi. Sağ olsun kendi de buyurun gelin dedi sizi muayene edelim, tetkik ve tahlillerinizi yapalım eğer ameliyat olman gerekiyorsa ameliyatınızı yaparız deyince bende gelerek tedaviye başladım. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde ameliyat olacağım. Allah razı olsun kaldığım Genel Cerrahi servisinde çok mükemmel bir ilgi var, Bizimle ilgilenen çok değerli Prof. Dr. Yusuf Yağmur hocam ve ekibine de sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER