Güzellik Uzmanından Yaz Aylarında Cilt Bakımı Önerileri

Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Hülya Esmer, yaz aylarında cildin korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Yaz aylarında cildimizi, yoğun nemlendirici güneş koruyucularıyla korumamız ve güneşten uzak...

Güzellik Uzmanından Yaz Aylarında Cilt Bakımı Önerileri
Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Hülya Esmer, yaz aylarında cildin korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Yaz aylarında cildimizi, yoğun nemlendirici güneş koruyucularıyla korumamız ve güneşten uzak durmamız gerekir" dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber cildin sıcak ve güneş ışınlarından etkilenmemesi konusunda önerilerde bulunan Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı ve Diba Güzellik Merkezi işletmecisi Hülya Esmer, yaz aylarında cildin zarar görmemesi için yoğun nemlendirici kullanılması gerektiğini söyledi. Cilt bakımlarının akşam saatlerinde yapılması gerektiğini anlatan Esmer, çok fazla güneşte durmamaya özen gösterilmesi ile bol su tüketilmesi gerektiğine işaret etti. Esmer, "Yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde cildimizi güneşin negatif etkilerinden korunmamız gerekiyor. Güneşin cildimiz üzerinde oldukça olumsuz yönleri var. Nemsiz bir cildin neden olmasını sağlıyor. Yaz aylarına girmeden önce cildimizde yapmamız gereken işlemler ise, cildin üzerinde birikmiş olan ölü tabakaları cildimizde arındırdığımız taktirde cilt daha iyi bronzlaşır ve bikmantasyona maruz kalmamasına neden olur. Ayrıca yaz aylarında cildimizi, yoğun nemlendirici güneş koruyucularıyla korumamız gerekiyor. Güneşten uzak durmamız gerekiyor. Ciltte oluşabilecek çillenmeler de güneşe karşı çok fazla maruz kalan insanlarda mevcut. Yaz aylarında mümkün mertebe özellikle saat 11 ile 14 arası güneşe çok fazla maruz kalınmamalı. Çünkü ışınların ve dikey olarak üzerimize çekmekteyiz. Cildin daha iyi bronzlaşmasını isteyen insanlar da cildin öncelikle ölü tabakalarında arınmaları sağlanması gerekiyor. Son günlerde çok sıcak havalar hakimdir. Yapılan cilt bakımlarının hemen akabinde güneşe maruz kalmama ve özellikle akşam saatlerinde yapılmasını öneriyoruz. Yaz aylarında karşılaştığımız bir diğer problem ise, hidrasyonda oluşan sorundur. Sıcak havalarda cilt nemini kaybediyor. Bu yüzden cildimizi nemlendirmeye özen göstermeliyiz. Çok fazla güneşte durmamaya, bol sıvı tüketmeye özellikle de su tüketmeye dikkat etmeliyiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER