Kalıcı Kilo Kontrolünde Cerrahi Uygulamalar Etkili Oluyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, obezitenin neden olduğu hastalıkların sigaradan sonra insan yaşamı tehdidinde ikinci sırada olduğunu belirtti.Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik...

Kalıcı Kilo Kontrolünde Cerrahi Uygulamalar Etkili Oluyor
Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, obezitenin neden olduğu hastalıkların sigaradan sonra insan yaşamı tehdidinde ikinci sırada olduğunu belirtti.

Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, yaşam şekli değişiklikleri ile kilo veremeyen kişilere uygulanabilen cerrahi yöntemler hakkında bilgi verdi. Yılmaz, televizyon ve internet bağımlılığı, özellikle masa başı çalışanlarda hareketsiz yaşam, abur cubur ve fast food türü yiyecek tüketiminin giderek yaygınlaşması; insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açarak, çağın en büyük hastalığı obeziteye zemin hazırladığını belirtti. Yaşam kalitesini artıran doğru diyet ve egzersiz ile hareketli bir yaşam şeklinin tercih edilmesinin obeziteye karşı koruyucu önlemler olduğunu ancak alınan tüm bu önlemlere rağmen kilo vermenin önemli bir sorun haline gelebileceğini belirten Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, bunun en önemli nedeninin genetik eğilim olduğunu kaydetti. Fazla kiloların; erkeklerde özellikle göbek bölgesi, kadınlarda ise basen ve üst bacak bölgelerindeki yağlanmalarla kendini gösterdiğini belirten Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, "Vücudun bu bölgeleri için, spor ve diyet yeterli olmayabilir. Özellikle bel çevresi, karın ve bacaklardaki kilo fazlalığına karşı plastik cerrahi uygulamaları, başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Bölgesel zayıflama amaçlı olarak kullanılan cerrahi uygulamalar; yaşa, cilt kalitesine, kadınlarda doğum sayısına göre belirlenmektedir. Vaser liposuction yöntemi; hastaların iyileşme ve sosyal yaşamlarına geri dönme sürelerini kısaltmaktadır. Rahat uygulanabilir bir yöntem olmasının yanı sıra hastaya ağrısız ve morluk oluşturmayan bir tedavi olanağı sunmaktadır. Bu işlemden hastaların maksimum seviyede yarar görmesi için sağlıklı beslenme ve düzenli diyet programlarından vazgeçmemeleri de çok önemlidir. Diyet ve egzersizle kilo veremeyen hastaların, vaser liposuction desteği ile bölgesel zayıflamaları sağlanmaktadır. Vaser liposuction vücuttan 6 ila 7 kilo yağ çıkarabilmekte, hasta iki ay içinde bu değişimi fark edebilmektedir” dedi.

Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, sağlıklı bir yaşam için her zaman spor ve düzenli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER