Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu Stk Temsilcileriyle Buluştu

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile “Diyarbakır Kamu Hastanelerinin İyileştirilmesi” konulu toplantı için kahvaltıda buluştu.Kurtoğlu tarafından...

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu Stk Temsilcileriyle Buluştu
Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile “Diyarbakır Kamu Hastanelerinin İyileştirilmesi” konulu toplantı için kahvaltıda buluştu.

Kurtoğlu tarafından düzenlenen toplantıya Sağlık Emekçileri Sendikası, Sağlık- Sen, Kamu -Sen, Tabipler Odası, Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri, başkanları ve temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Doç. Dr. Muhammet Kurtoğlu amaçlarının halka daha iyi hizmet verebilmek olduğunu kaydetti. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için bir komisyon kuracaklarını belirten Kurtoğlu, “Diyarbakır’da bulunan hastanelerin iyileştirilmesi için bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Diyarbakır’ın bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerleyebilmesi, yaptığımız hizmetlerin kalitesinin arttırılması konusunda sendika ve odaların yanı sıra kamu hastanelerine ve bu hastanelerin sorunlarına hakim birer temsilcinin katılımıyla oluşacak komisyon bu yolda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Sorunların kökenine inilmedikçe kalıcı bir çözüm söz konusu olamaz. Bizlere bu yolda katkı sağlayan ve sağlayacak olan sendikalar ve odalara, kamu hastaneleri yöneticilerine, başhekim ve temsilcilerine ayrıca katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemek salonunda yapılan toplantıda katılımcılar tek tek konuşma yaptı. Otuza yakın yönetici ve temsilcinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda sağlık çalışanlarına yönelik şiddete de dikkat çekildi. Sendika ve oda temsilcileri bu konuda caydırıcı yaptırımların uygulanması amacıyla Sağlık Bakanlığı’na talepte bulunulması gerektiğinin altını çizdi. Toplantının sonunda oluşturulacak komisyon için her kurumdan birer temsilci olmak üzere komisyonun üyeleri seçilerek toplantı periyodu belirlendi. Komisyon önümüzdeki günlerde kamu hastanelerinin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla toplanacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER