Kurtoğlu Veda Etti

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne 1 yıl önce atanan ve başarılı hizmetlere imza atan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu bağlı hastanelerin yöneticileri ile ayrılış konuşması yapmak üzere bir araya geldi.

Kurtoğlu Veda Etti
KURTOĞLU’NDAN VEDA KONUŞMASI

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne 1 yıl önce atanan ve başarılı hizmetlere imza atan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu bağlı hastanelerin yöneticileri ile ayrılış konuşması yapmak üzere bir araya geldi.

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne(DKHB) bağlı 14 hastanenin yöneticilerinin katıldığı toplantıda Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu veda konuşması yaptı. Görevinden ayrılan Kurtoğlu her yerde halka hizmetin ön planda olması gerektiğini vurguladı. Kurtoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Bazı yönetici arkadaşlarımız benim görevden alınmama üzülerek istifa etmek istediklerini söylediler. Ancak hiçbir yönetici arkadaşımın duygusallığa kapılarak vazifesini ihmal etmesini istemiyorum. Arkadaşlarıma tavsiyem son ana kadar görevinizi yapın. Çünkü sizlerin vazifeyi ihmal etmesi hastalarımızın mağdur olmasına neden olur. İşleyiş içerisinde, işlerin daha iyi gitmesi açısından sizleri kırmış olabiliriz. Hakkınızı helal edin. Her zaman hizmeti ön plana alalım. Biz yönetici olarak hep zahire baktık, hainlere karşı dahi hoşgörülü olduk. Bizlere karşı beslemiş oldukları hainleri ve kini Allah havale ettik.”
DKHB Genel Sekreteri Kurtoğlu konuşmanın ardından yönetici ve personellerle tek tek vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

DİYARBAKIR’IN SAĞLIK KARNESİNİ ‘GEÇER’DEN ‘İYİ’YE YÜKSELTMİŞTİ


Diyarbakır’da sağlık alanındaki atılımları ile dikkat çeken Kurtoğlu, Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Kurumu’nun verimlilik değerlendirmesine göre Diyarbakır’ın D (Geçer) olan karne puanının iki basamak yükselerek B’ye yerleşmesini sağlamıştı. Kurtoğlu’nun sağlık politikaları sayesinde yıllarca sağlık alanında gerilerde yer alan Diyarbakır, tarihinde ilk kez sağlıkta Türkiye’de başarı sağlayan illerden biri oldu.
Kurtoğlu’nun görev yaptığı dönem içerisinde hayata geçirdiği diğer yenilikler ise şöyle;
Bölgede olmayan Spor Hekimliği, Obezite, Ağrı ve Alerji gibi halkın ihtiyacı olan poliklinikleri hayata geçirdi. Palyatif Bakım Ünitesi, İnme merkezi, Anne Oteli ve bölgenin ilk Foniatri(kekemelik) Birimi’ni kurdu. Acil, Yanık Ünitesi, Yoğun Bakımlar, Pnömatik(kan taşıma) sistemi ve Organ Nakli Birimi’ni yeni ve dinamik bir ekiple yeniden dizayn etti. Asansörlerin yapım aşamasını tamamlayarak hizmete açtı. Drenaj (alt yapı) sistemi ve çevre düzenlemesi için çalışmaları başlattı. Sağlıkta çok dilli hizmeti başlatarak halka daha etkin hitap etmek amacıyla anne sütü ile ilgili Kürtçe tabelalar hazırlattı. Hasta ve hasta yakınlarına yönelik ücretsiz çay-çorba servisi ve kuaför hizmetini hayata geçirdi. Bunun yanı sıra hastaneye gelen yaşlı ve yardıma muhtaç kişilerin işlemlerini daha hızlı bir şeklide tamamlaması için Hasta Destek Birimi’ni kurdu.

Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu'nun Öz Geçmişi

1966 Derik/Mardin doğumlu. İlk, Orta, Lise ve Tıp Fakültesi eğitimini Diyarbakır'da tamamladı. 1992-1996 yılları arasında Isparta, 1996-1997 yıllarında Sakarya'da hekimlik yaptıktan sonra 1997-2001 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp fakültesinde İhtisas eğitimi gördü. 2003-2006 Van il Sağlık Müdürlüğü ve Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğini eş zamanda yürüttü. 2006-2012 yılları arasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kuruluşu çalışmalarında Başhekim Yardımcısı olarak görev aldı. 2012 yılında Doçent unvanı aldı. 663 sayılı KHK kapsamında Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliğini kurmak üzere Genel Sekreter olarak atandı.

Göreve geldikten sonra bir taraftan hastanelerin iyileştirilmesi diğer taraftan da Kamu Hastaneleri Birliği teşkilatını kurma çalışmalarında yer aldı. Diyarbakır iline sağlık alanında birçok yenilikleri kazandırdı. Bu görevi 1 yıl boyunca başarıyla idame ettirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER