Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur Yöntemi

Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Medikal Akupunkturist Doç. Dr. Hakan Çoksüer, tüp bebek tedavisinde akupunktur yöntemiyle daha sağlıklı tedavinin yapıldığını söyledi.

Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur Yöntemi
 Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Medikal Akupunkturist Doç. Dr. Hakan Çoksüer, tüp Bebek tedavisinde akupunktur yöntemiyle daha sağlıklı tedavinin yapıldığını söyledi.

Akupunktur yönteminin tüp Bebek tedavisine önemli bir etki sağladığını aktaran Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Medikal Akupunkturist Doç. Dr. Hakan Çoksüer, uygulamanın hiçbir yan etkisinin olmadığını ifade etti. Bölgede ilk akupunktur yöntemini Diyarbakır'da geliştirdiklerini belirten Doç. Dr. Çoksüer, tedavinin başarılı bir şekilde uygulandığına dikkat çekti. Akupunkturun, Çin'de 3 bin yıldan beri rutin olarak kullanılan bir tedavi biçimi olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Çoksüer, Türkiye'de ise bu tedavi biçim gündeme gelmeye başladığını kaydetti. Doç. Dr. Çoksüer, "Bu tedavi biçimi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Akupunkturun en önemli avantajlardan bir tanesi de, ülkemizde kullandığımız medikal ilaçlar gibi yan etkisinin olmamasıdır. Medikal ilaçları kullandığımızda yararları olduğu gibi yan etkileri de olabilmektedir. Akupunktur da ise biz yararlarını görüyoruz fakat yan etkileri hiç bulunmamaktadır. Akupunkturun en önemli etkisi ise yan etkisinin olmamasıdır" dedi.

"STRESİ AKUPUNKTUR İLE GİDERİYORUZ"

Tüp Bebek tedavisinde hastaların büyük bir çoğunluğu stres, baskı altında olduklarını bu nedenle akupunktur tedavisi uyguladıklarını ifade eden Doç. Dr. Hakan Çoksüer, akupunktur yönteminde birinci önceliğin stresi gidermek olduğunu anlattı. Doç. Dr. Çoksüer, "Bu stresi akupunktur ile gideriyoruz. Akupunktur ile belli başlı noktaları uyararak altın, Gümüş ve çelik iğne kullanılarak hastaların stres noktaları uyarak, stresten uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Akupunkturun ikinci yarar etkisi ise, tüp Bebektedavisinde en çok karşılaştığımız sorunlar arasında olan, embriyonun rahmine tutunamamasıdır. Akupunkturda da özellikle rahmin duvarların kanlanmasında özellikle rahim zarının daha güçlenmesini sağlıyoruz. Böylece embriyonun rahme daha iyi tutulmasını sağlıyoruz. Akupunktur, tüp bebekte tedavisinde yumurtaların kalitesini artırarak, daha başarılı tüpBebek uygulama imkanını sağlıyor. Rahmin kanamasını artırarak, özellikle embriyonun rahim zarını tutunmasını artırabilmektedir" diye konuştu.

"HASTALARIMIZIN AKUPUNKTURDAN MEMNUN KALMASI BİZİ DAHA FAZLA HEYECANLANDIRMAKTADIR"

Akupunktur tedavisi gören tüm hastaların memnun kaldığını dile getiren Doç. Dr. Çoksüer, akupunkturun tüp Bebek tedavisinde önemli başarılar sağladığına dair bir çok verinin olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Çoksüer, "Akupunktur tedavisini hastaya göre biçimlendiriyoruz. Kaç seans uygulayacağımız hastaya göre belirliyoruz. Eğer hastanın öyküsünde çok ciddi stres faktörü varsa, tüp bebeğe başlamadan iki ay öncesinde akupunktur ile hastaları tedavi altına alıyoruz. Akupunkturun tüp Bebekbaşarısını artırdığına dair ciddi bilgilerimiz mevcut. Avrupa'nın bir çok tüpBebek merkezlerinde akupunktur rutin olarak uygulanmaya başlanmaktadır.Türkiye'de bu uygulama yeni gelmeye başladı. Akupunkturdan tüm hastalarımızın memnun kaldığını görmekteyiz. Bu memnuniyetleri bizlerle sürekli paylaşıyorlar. Hastalarımızın akupunkturdan memnun kalması bizi daha fazla heyecanlandırmaktadır" şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER