Veni Vidi Hastanesi Çalışmalarını Sürdürüyor

Diyarbakır’da hizmet veren Özel Veni Vidi Hastanesi, Diyarbakır’ın ve bölgenin sağlık problemlerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.Diyarbakır halkının sağlık sektöründe dışarıya göçünü önlemek ve sağlık problemlerinde...

Veni Vidi Hastanesi Çalışmalarını Sürdürüyor
Diyarbakır’da hizmet veren Özel Veni Vidi Hastanesi, Diyarbakır’ın ve bölgenin sağlık problemlerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır halkının sağlık sektöründe dışarıya göçünü önlemek ve sağlık problemlerinde kendi şehrinde hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla 2005 yılında kurulan ve birçok başarılı cerrahi operasyona imza atan Veni Vidi Hastanesi hizmetlerine devam ediyor. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Veni Vidi Hatanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Gedik, halkın tercihiyle bölge hastanesi konumunda olduklarını belirtti. Gedik, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Van gibi illerin yanı sıra Kuzey Irak Kürt bölgesinden de yoğun hasta kabulü yapmakta olduklarını, başarılarında sunulan hizmetin önemli rol oynadığını kaydetti. Gedik, "Başarımızda en büyük pay sahip olduğumuz doktor kadrosuna aittir. Tecrübeli alanında kendini kanıtlamış hekimlerimiz yüksek teknolojiyi kullanarak hastalara şifa dağıtıyor. Gururla söyleyebilirim ki hastalarımız tedavi edilirken bölgemizin maddi koşulları da göz önüne alınarak hastalara yüklenen maddi külfet en alt limitte tutuluyor” dedi. Önceden il dışında tedavi olmak isteyen hastaların bugün gelinen noktada il dışı tercihlerinin ortadan kalktığına dikkat çeken Gedik, her branşta tıbbın tüm imkanlarını kullanarak komplike müdahaleler yapabilecek konumda olduklarının altını çizdi. Gedik, birçok ilke imza attıklarını, bölgenin ilk kornea nakli ameliyatını gerçekleştirdiklerini, ilk taş kırma ünitesine sahip olduklarını ve kalp damar cerrahisinde birçok başarılı girişimde bulunduklarını da sözlerine ekledi. Son 3 yıla ait istatistikleri de açıklayan Gedik, hasta sayılarının her yıl arttığını, 2013 itibariyle genel yoğun bakım hasta sayısının 950’ye, genel ameliyat sayısının 12 bin 451’e, toplam yatan hasta sayısının 11 bin 793’e ulaştığını, toplam çalışan sayılarının ise 475 olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER