SAMAN ALTINDAN REKTÖRLÜK SEÇİMİ…

 Bir atasözümüz vardır, ‘Saman altından su yürütmek’. Çocukken hep düşünürdüm saman altından su nasıl yürütülüyor diye.

 Eski evimiz şehrin sur içi bölgesi Ali Paşa ile Mardin kapı bölgesinin tam ortasında idi. Evimizin az altında ki garajın bitişiğinde saman satan dükkanlar vardı. Bir gün bir avuç saman aldım ve delikli taşlardan oluşan evimizin zemine yaydım, Altına da maşrapa ile su dökmeye başladım. Suyu gören saman birlikte hareket ediyordu, yani samanın altından suyu bir türlü yürütemedim velhasıl. Ablamdan yediğim sopa ise bana kar kaldı, evi batırdığım için.

 Gel zaman, git zaman aslında filmin böyle olmadığını, filmin oğlanlarının daha bir maharetli olduklarını görmeye başladım. Meğersem saman altından su yürütmek bayağı maharet gerektiren ve hileciliği şart koşan koşullardan oluşuyormuş.

 Nasıl ki eskiden bayramlar şen, şakrak geçerdi, Rektörlük seçimleri de öyle renkliydi. Adaylar münazara yapar, soru – cevap niteliğinde münazaralar gerçekleştirerek en azından cesurca, delikanlı gibi hodri meydan derdiler.

Herkes kafasındaki soruları sorar ve cevaplarını alırdı. Şimdi ise olayın rengi gri, ortam ise sisli, puslu. Rektör adayları adaylıklarını açıklarken böyle bir utanarak, böyle bir çekinerek açıklıyorlar adaylıklarını. Sorulara yumuşak, esnek her tarafa çekilebilen ve tamamen tatminsiz cevaplar veriyorlar.

 Mesela Talip Gün rektör adaylığını birkaç küçük çaplı internet sitesine açıkladıktan sonra böyle kenara, kıyıya çekildi, sanki sindirdiler kendisini. Öte yandan Dicle Üniversitesi Hastanesi Baş hekimi Sait Alan biraz daha atak davranıyor fakat kendiside fazla nezaket dolu. İlahiyat Fakültesindeki Hadis Profesörü Ahmet Keleş ise yaptı açıklamasını bekliyor. Diğer taraftan da desibeli çok düşük, çatlak, var mı, yok mu, kim, nereden tınısı düşük, volümü kısılmış parazit dolu seslerde hafiften gelmiyor değil.  

 Korku ve panik havasının hakim olduğu, yarınlarına şüphe ile bakan kimliklerden ise hiç mi hiç tık yok. Yani bayram havasında geçmesi beklenen Rektörlük yarışı cenazelerdeki matem havasında geçiyor.

 Öte yandan sürekli şaibelerle gündeme gelen ve organize ihanet ile suçlanan Dicle Üniversitesi yönetimi ise Mehmet Emin Yılmaz’ı desteklediğini her fırsatta dile getiriyor. Sağlam olmayan kaynaklardan aldığımız bilgilere göre ise Mehmet Emin Yılmaz, seçimlere iki hafta kala adaylığını açıklayacakmış Hoş, yönetim destekliyor ise hiç şansının olmadığını söylemem yalan olmaz. Zira, Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Mehtap Yılmaz, soy adaşı hakkında yenilir, yutulur şeyler söylemedi. Zaten Ateş alev almış, duman sadece şahit gözüküyor bu noktadan.

 Kıssadan hisse, altında fırtınaların koptuğu, hatta ve hatta teknelerin alabora olduğu bir kasırga var Dicle Üniversitesinde ki samanların altında. Amma sessiz ve derinden…

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE