SEÇMEN ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Seçimlere sayılı günler var, dengeler her geçen saat değişeduruyor. Banko denilen yerler esen ılık rüzgarla yönünü değişkenliğe bırakıyor. Tabi bu dengelerde yaşanan değişkenlik sadece bir, iki siyasi parti için değil tüm partiler için geçerli durumda. Zira, kesin seçimin galibiyiz diyerek olaya dip not düşenlerin dahi akıllarının ermeyeceği sonuçlara gebe bu seçim.

Şöyle fotoğrafa bir baktığınız zaman kesin şansın olmadığı düşünülen Bağlar ilçesinde dahi fotoğraflar değişiyor. Daha önce KALE diye tanımlanan Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçeleri sürpriz yapacak gibi bir tavır halinde. Daha önce demiştim ya seçmen bir dokunuş kadar kararsız diye.

Örneğin Yenişehir cenahında yol alan Hüseyin Cengiz’in sosyal medya hesaplarına yapılan saldırılar, zaman, zaman yaşadığı protokol krizleri, sokakları korumasız dolaşarak sergilediği rahatlık bana göre Yenişehir ilçesinin akıbetinin oluşturduğu manzarayı net olarak tanımlıyordur. Gerçi bana göre Hüseyin Cengiz gelecek için umutlu bir profil çizerken sanki bilinçli olarak ta yalnızlaştırılmak isteniyor, yoksa ne diye en umutlu kimlik iken en görünmeyen modeline sokulmak istensin. Bana göre siyasi geleceğinin vaat ettiği kariyeri gören bazı kem gözler gelecekte kendilerine risk oluşturabileceği düşüncesiyle siyasi kariyerini siyasi karantina altına almaya meyletmişler. Hüseyin Cengiz’in başarısız olması demek bazı iştahı açık olan orangutanımsı yaratıkların ağzını sulandırıyora benziyor ki yerel seçimden anlının Akı ile çıkacak endişesi birçok telaşa mahal vermiş olsa gerek bunca siyasi mobinge maruz kalıyor, bakalım zaman bize ne gösterecek…

Bir diğer trendi yükselen ilçe ise Bağlar. Daha öncede bağlar ilçesinde yapılan gezilere şahsım katılmış ve seçmenin ne denli ılımlı olduğunu gözlemlemiş ve kaleme almıştım. Tabi seçmenin teşkilatı tanımaması gibi bir durumdan da söz etmiştim. Yine bağlar ilçesine yolum düştü ve yine insanlarla iletişim kurdum. Bu kez ise şardım desem yalan olmaz. Kısa süre önce Bağlar sakinlerinin yabancılık çektiği Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu ile İlçe Teşkilat Başkanı Erkan Gezer’i yakın takibe aldıklarını, kısmen de olsa detaylara hakim olduklarını fark ettim.

Kısa zamanda bu kadar insana ulaşmış olmaları şahsen beni şaşırttı. Doğal olarak Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer ile detaylı bir sohbet etme gereği duydum ki o gün ile bugün arasında ciddi farkındalıkların oluştuğunu gördüm. Yani Bağların Ak Parti ilçe başkanı Erkan Gezer kısa sürede ciddi bir yol kat etmiş durumda. Gerek Sayın Hüseyin Beyoğlu, gerekse Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer’in uyumlu ve ılımlı çabaları da Bağlar ilçesinde ciddi bir atağın oluşmasının dip dalgalarını çoktan hissettirmiş gibi.

Daha öncede söylediğim gibi Diyarbakır’da seçmen tarihi boyunca hiç bu kadar rahat, relax ve yeniliklere açık olarak kendini lanse etmemişti. Şimdilerde insanları kazanmak bir dokunuş kadar yakın.

Öte yandan MEDYA camiası ile aradaki makası açan ve belki de farklı hesaplar yaptığı gözlenen bir başka güruhun boş durmadığı da dikkatlerimizden kaçmıyor. Zira, siz değerli adayların ve teşkilatların yaptığı bu çalışmaların daha derin bölgelere ulaşması yine basın aracılığı ile mümkün olacağını belirtmeden de geçmemek gerekiyor.

Medya bu dönem görmezden gelindiği kadar hiçbir dönem görmezden gelinmedi diyerek tespitlerimi siz sevgili okurlarım ile paylaşmak isterim. Bu bir kazanç mı ya da kayıp mı hep birlikte göreceğiz.  

YORUM EKLE