Abdullah Atik, Vizyonunu Açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, toplumsal barış, tarımsal ve ekonomik kalkınma başlığıyla düzenlediği toplantıda vizyonunu açıkladı.

Abdullah Atik, Vizyonunu Açıkladı

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, toplumsal barış, tarımsal ve ekonomik kalkınma başlığıyla düzenlediği toplantıda vizyonunu açıkladı.

Önümüzdeki 7 Haziran'da yapılacak seçimde AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan iş adamı Abdullah Atik, vizyon belgesini açıkladı. Düzenlediği toplantıda vizyonunu açıklayan Atik, toplumsal barış, tarımsal ve ekonomik kalkınmanın önemine vurgu yaptı. Uzun zamandan beri siyasetin içerisinde olduğunu anlatan Atik, AK Parti'yi ideallerini gerçekleştirecek tek parti olmasından dolayı seçtiğini söyledi. Vizyon belgesinde çözüm sürecine yer veren Atik, Kürt sorununun çözümsüzlüğü AK Parti öncesindeki ret, inkar ve asimilasyon politikaları bu coğrafya ve ülkeye çok şey kaybettirdiğini ifade ederek, binlerce insanının hayatını kaybetmesine ve bölge halkının yerinden yurdundan edildiğine dikkat çekti. Atik, "AK Parti, siyasi anlamda bugüne kadar hiçbir hükümetin göstermediği cesareti gösterdi, risk aldı ve akan kardeş kanını durdurdu, barış umutlarını yeşertti. Kürt sorununun çözümü ve demokratikleşme anlamında tarihi adımlar atıldı. Yasakçı zihniyete son verildi. 10 yıl önce bırakın yapılmasını hayal edilmesini bile zor bulduğumuz adımlarla bugün çok önemli bir aşamaya gelindi. AK Parti'den önceki iktidarlar sorunu salt ekonomik geri kalmışlık ve terör sorunu olarak görerek hem bölgemize hem ülkemize uzun zaman kaybettirdi. AK Parti sorunu doğru teşhis edip attığı adımlar ve yaptığı hamlelerle sorunun diyalog ve müzakere ile çözülebileceğini gösterdi. Şimdi yapılması gereken toplumsal barışı ekonomik kalkınma ile taçlandırmaktır. Sorunun birinci ayağı olan silahların susmasını sağlarken, ikinci ayak olan ekonomik ve tarımsal kalkınmayı hayata geçiremezsek sorunun çözümü başarıyla tamamlanmamış olacak" dedi.

Çok sayıda proje hazırladığını anlatan Atik, milletvekili adayı olduktan sonra bunları anlatacaklarını dile getirerek, "Bu yüzden sloganımızı 'toplumsal barış, ekonomik ve tarımsal kalkınma' olarak seçtik. Halkın içinde olan, halkı anlayan, halkın sorunlarını çözen ve meclis çalışmaları dışındaki zamanını Diyarbakır'da geçiren bir vekil profili çizeceğiz. Partimizin vereceği her türlü karara saygı göstereceğiz. Aday gösterilsek de gösterilmesek de bu davaya olan inancımızla partimizin başarısı ve kentimize yapılacak hizmetler için aynı heyecanla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bize göre milletvekiliadaylarının kendi partilerinin politikaları kadar kendi projeleri de olmalıdır. Sadece genel merkez ve hükümetin politikalarını halka anlatmakla halka hizmet edilmez. Hermilletvekili kendi bölgesindeki sosyo-ekonomik durumla ilgili projeler geliştirilmelidir. Bu yönde projelerimiz hazır ve inşallah aday gösterildikten sonra bunları halkımızla paylaşacağız. Hepinize saygılarımı sunuyor adaylığımızın vatanımıza, milletimize ve memleketimize hayırlar getirmesini dilerken. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER