Abdullah Öcalan 6 ayda terörü nasıl çözecek?

Abdullah Öcalan'ın kardeşi aracılığıyla yaptığı '6 ayda bu sorunu çözeriz' açıklaması tartışılıyor.

Abdullah Öcalan 6 ayda terörü nasıl çözecek?
 Terör örgütü lideri Abdullan Öcalan'ın bayram görüşmesinde verdiği mesajlar sosyal medyada günün konusu oldu.

Öcalan'ın açıklaması sonrası açlık grevinin sona erdirilmesi, çözüm sürecinin hemen öncesinde 2012 sonundaki diğer açlık grevini akıllara getirdi.

Mehmet Öcalan, İmralı ziyaretinin ardından Abdullah Öcalan'ın mesajlarını paylaşmıştı.

"PROJELERİMİZ HAZIR"

Abdullah Öcalan, "Bizim projelerimiz vardı, devlet bu projelere hazırsa biz bu projeleri 6 ayda hayata geçirebiliriz. Eğer devlet samimi olsaydı bu sorun şimdiye kadar çözülürdü bu kadar insan ölmezdi" dedi.

Öcalan ayrıca "Devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Bu sorun ağır sorundur, projelerimiz hazırdır, 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır kimsenin kimseyi yeneceği bir savaş değildir. Belki 80 sene daha devam edebilir, ölen insanlara yazıktır, artık bu kan ve gözyaşı dursun" çağrısı yaptı.

AÇLIK GREVİNDE AYNI SENARYO

Mehmet Öcalan'ın açıklamasının ardından konuşan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, Öcalan'ın sağlık durumundan endişe duydukları için 50 kişi ile başlattıkları açlık grevini bugün sona erdirdiklerini açıkladı.

Açlık grevinin sonlandırılması akıllara çözüm sürecinin hemen öncesini getirdi. 2012 sonlarına doğru cezaevlerindeki 520 tutuklu ve hükümlünün açlık grevleri kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve Öcalan'ın "bitirin" çağrısı ile eylem 68. gününde sona ermişti. Öcalan'ın örgüt üzerindeki "mutlak gücü" işlenmiş ve kısa süre sonra çözüm süreci başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER