Ahmet Türk: Siyasi İttifak Oluşturmadığımız Taktirde Yine Tehlikelerle Karşı Karşıya Kalacağız

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürtler olarak silahlı mücadele ve derinişini Kobani'de, Şengal'de ve Mahmur'da ispatladıklarını belirterek, "Ama siyasi bir ittifak, ortak bir akıl, ortak bir strateji oluşturmadığımız taktirde yine tehlikelerle karşı karşıya kalacağız" dedi.

Ahmet Türk: Siyasi İttifak Oluşturmadığımız Taktirde Yine Tehlikelerle Karşı Karşıya Kalacağız

  Büyükşehir Belediye Başkanı , Kürtler olarak silahlı mücadele ve derinişini 'de, Şengal'de ve Mahmur'da ispatladıklarını belirterek, "Ama siyasi bir ittifak, ortak bir akıl, ortak bir strateji oluşturmadığımız taktirde yine tehlikelerle karşı karşıya kalacağız" dedi.

   ve  Eş Başkanı ,  Eş Başkanı ,  Büyükşehir Belediye Başkanı ,  eski Büyükşehir Belediye Başkanı  ve   'den oluşan heyet, 'da bulunan Kürt siyasi parti ve bileşenlerini son gelişmeler ve seçim ittifakları konusunda ziyaret etti. Heyet ilk olarak Azadi Hareketi'nin başında bulunan Adem Özcaner ve diğer üyeleri ile görüştü. Burada konuşan  Büyükşehir Belediye Başkanı , bugün Ortadoğu'yu ve 'daki gelişmeleri çok dikkatli izlediklerini, Ortadoğu'da özellikle Kürtlerin yaşadığı alanlarda bakıldığında gerçekten demokrasi ve özgürlükler için büyük mücadele verildiğini gördüklerini söyledi.

Bugün gelinen noktada artık dünyanın gerçeği görmeye başladığını söyleyen Türk, "Ortadoğu'da ve bu coğrafyada Kürtsüz demokrasi olmayacağını, Kürtler olmadan değişimin dönüşümün sağlanmayacağını bugün dünya gördü. Ama, tabi ki bizim eksikliklerimiz var. İşte tam bu dönemde Kürtlerin mücadelesinin meşrulaştığı, bir güç olarak ortaya çıktığı bir dönemde bu eksikliklerimizi tamamlama gibi bir sorun ile karşı karşıyayız" dedi.

Kürtlerin kendi geleceklerini oluşturabilmek için, aralarında bir ittifak ve birlikteliği oluşturmak zorunda olduklarını anlatan , önümüzdeki seçimleri de bunun alt yapısının hazırlanmasında fırsat olduğunu söyledi. , şöyle dedi:

"Biz biliyoruz ki bu fırsatı kalıcı bir hale getirmek için her alanda koşullar bizler için mevcut ve Kürtler bugün buna hazırdır. İşte biz bugün bir başlangıç yapıyoruz. ve biliyoruz ki mücadeleniz, silahlı mücadeleniz, direnişiniz ne olursa olsun, ki Kürtler bunu ispatladı, 'de, Şengal'de, Mahmur'da. Ama siyasi bir ittifak, ortak bir akıl, ortak bir strateji oluşturmadığımız taktirde yine tehlikelerle karşı karşıya kalacağız. Tehlikelerin bertaraf edilmesi için Kürtlerin birliği, ittifakı bizler ve halkımız açısından çok önemlidir. Biz bunun zeminini yaratmak için bugün birlikteyiz. Tabi ki demokratik temeller ve esaslar üzerinde bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bugüne kadar bize ,  bize yapmanın fırsatı tanımadı diye eleştirenler oldu. Biz buyurun gelin diyoruz Kürtlerin temsiliyeti ve onurlu bir gelecek için gelin ittifakı gerçekleştirelim diyoruz."

YÜKSEK: İTTİFAK 'DE OLDU,  KURTARILDI

 Eş Genel Başkanı  ise Kürtler arası bir ittifak aradıklarını, Şengal ve  direnişi ile bu ittifakın oluşabileceğinin görüldüğünü belirterek, "Kürtler arası ittifak 'de oldu  kurtarıldı. Ziyaretimizin sebebini sizler de biliyorsunuz.'de bir seçim sürecine giriyoruz. Tabi bu 'da Kürt parti ve kurumları arasında bir ittifak arayışına giriyoruz. Daha stratejik ele alıyoruz bu sadece seçim ittifakları ile ilgili değil. Demokratik, özgür, özerk bir  geleceği için bütün Kürt yapıların ve oluşumlarının birlikte hareket etmesi gerektiği kanaatindeyiz, inancındayız" dedi.

Haziran ayında yapılacak seçimin önemli olduğunu belirten Yüksek, "Türkiye'nin kaderini, Kürtlerin kaderini hatta Ortadoğu'nun geleceğini etkileyecek çok önemli bir genel seçim var. Biz bu seçimlerde demokratik muhalefetin birleşmesi gerektiği kanaatindeyiz. Hem Kürtler ve  cephesinde hem 'deki bütün demokratlar, bütün devrimciler ve bütün demokrasiden yana olan, çözümden yana olan kesimlerin ittifakı olması gerektiğinden yanayız. Bu ittifakın darbe sonrası hem Kürtleri ve hem demokrasiyi engelleyen yüzde 10 barajını aşıp geçmek istiyoruz" diye konuştu.

BİRTANE: NEDEN SİYASİ BİRLİK SAĞLANMASIN

 Eş Başkanı  da, görüşmelerinin 'da bir ittifakın oluşmasına vesile olmasını dilediklerini ifade ederek, "Önümüzde çok önemli bir seçim var bu seçimde önümüze koyacağımız yol haritasını çizmek istiyoruz" dedi.

   ise, "Kobani, Şengal ve Mahmur'da görüldüğü gibi Kürtler arasında askeri anlamda ittifak sağlanıyorsa neden siyasi anlamda sağlanmasın. Bu bizim açımızdan büyük bir eksikliktir" dedi.

 Büyükşehir eski Belediye Başkanı  de Kürtçe yaptığı konuşmada , Mahmur ve Şengal'de gösterilen birliğin bu ittifakın Kürtler arasında oluşturulması gerektiğini kendilerine gösterdiğini ifade ederek, "Bu ittifakı sağlarsak, amacımıza ulaşırız. , Şengal ve Mahmur'da mücadele verenlerin önünde saygı ile eğiliyorum. Bizde bunlara ittifak ile onlara karşı görevimizi yerine getirelim" dedi. -

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER