AK Parti İl Başkanı Akar: Ülkemiz Geçmişte Kalan Vesayet Türkiye'si Olmamalı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, gündemdeki yeni anayasa çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanı Akar: Ülkemiz Geçmişte Kalan Vesayet Türkiye'si Olmamalı
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PartiDiyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, gündemdeki yeni anayasa çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı. Akar, “Mevcut anayasa darbe ruhunu taşıyor. Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Günümüz Türkiyesi artık geçmişte kalan vesayet Türkiye’si olmamalıdır.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Akar, mevcut anayasanın maddelerinin çok değiştiğini ama ruhunun hala darbe ürünü olduğunu kaydetti. Akar, Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil ve bütün toplum kesimlerini bu ülkeye sahiplendirecek herkesi eşit ve özgür yurttaşlar olarak, bu ülkenin de devletin de sahibi benim noktasına getirecek bir anayasaya ihtiyaç olduğunu kaydetti. 1982 Anayasasının devleti önceleyen bir anayasa olduğunu ve kendilerinin düşündüğü anayasanın insanı merkeze alan bir anayasa olduğunu dile getiren Akar, yeni anayasanın ilk maddesinin insan ve demokrasi ilgili olması gerektiğini kaydetti. 82 anayasasının 'Bu millet ve bu ülke devletin ülkesi ve milletidir' dediğini anımsatan Akar, bunu kabul etmediklerini, 'bu devletin de ülkenin de milletindir' düşüncesinde olduğunu kaydetti. 

Akar, “Birkaç generalin kendi keyfine göre hazırladığı 1982 Anayasası’nın miladı dolmuştur. Eski darbeli günlere dönmemek için, bu ülkeye artık yeni anayasa şarttır. ArtıkTürkiye Cumhuriyeti millete mal olmuştur. Yapılacak sivil demokratik anayasa 78 milyon vatandaşın huzuru ve güvenini teminat altına alacak anayasa olacaktır.” ifadelerini kullandı. 
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER