AK Parti Milletvekili Cuma İçten'den İŞİD'e Sert Tepki

Protesto eylemine katılan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise, İŞİD'in sadece Müslümanları, Kürtleri ve Yezidileri değil insanlık onuru ayaklar altına aldığını söyledi

AK Parti Milletvekili Cuma İçten'den İŞİD'e Sert Tepki
 "Irak Kürdistan'ı federal hükümetine karşı savaş ilan eden ve sivil insanları hedef alan bu saldırıları kınadığımızı deklare ediyoruz. Saldırıların durdurulması ve mültecilere insani yardım yapmaları konusunda Birleşmiş Milletleri ve uluslar arası kuruluşları göreve çağırıyoruz. Filistin'deki katliamlara karşı kör, sağır ve dilsiz kalmayı alışkanlık haline getiren uluslar arası camiayı Kürdistan'daki katliamlar karşısında seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. İsrail'in Filistin halkına IŞİD çetelerini Kürt halkına yönelik başlatmış olduğu saldırıları kınıyoruz"
İÇTEN: HİÇBİR YERE LOJİSTİK VE SİLAH YARDIMINDA BULUNMADIK

Protesto eylemine katılan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise, İŞİD'in sadece Müslümanları, Kürtleri ve Yezidileri değil insanlık onuru ayaklar altına aldığını belirterek şöyle dedi:

"Kabul edeceğimiz bir şey değildir. STK'ların seslerini burada duyduk. Bizim için Filistin ne anlam ifade ediyorsa Suriye'nin kuzeyinde yaşayan Kürtler de, Yezidiler de ve Irakta Kürdistan'da yaşayan insanlarımız aynı şeyi ifade ediyor. Filistin konusunda ne kadar duyarlıysak eğer IŞİD'in terörüne de o derece karşıyız. Birleşmiş Milletler'i göreve çağırıyorum. Bir an önce bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir. Filistin'e davrandığı gibi davranırsa dünya milletleri, BM'yi kendi gözyaşlarıyla gömer. Zulüm ve ötekileştirme politikaları yapmaktadır. Zamanında Suriye'ye müdahale edilmesi gerektiğini söyledik. IŞİD başından beri Esat'ın yanında yer almaktadır. Bilgi kirliliğine yol açanlar bizim ayaklarımıza vurmaya çalıştı. IŞİD'e yardım etmekle suçladılar. Bizim hiçbir zaman bu tür iddialarla alakamız ve astarımız olmadı. Biz özgür Suriye ordusundan yana her zaman tavrımızı koruduk. Hiçbir yere lojistik ve silah yardımında bulunmadık. Şuan itibariyle Suriye'nin kuzeyinde Türkmenler, Araplar, Kürtler ve Şiiler katlediliyor. Etnik kimlik hiç önemli değildir. IŞİD ne hikmetse Esat'a, siyonist ve terörist devlet İsrail'e ses çıkarmamakta. Kadın çocuk demeden dil, din ve ırk ayrımı yapmadan insanlık onurunu katlediyor. STK'ların yanında yer aldık. BM anında müdahale etmektedir. Suriye'den kim gelmek isterse biz kucaklamaya hazırız. BM müdahale etmeden biz hiçbir şey yapamayız. Ak Parti iktidarı her zaman mazlumlardan ve zulme maruz kalan insanlardan yana olmuştur. Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan Ak Parti milletvekili olarak IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu söylüyorsam ve eyleme katılıyorsam bu bir göstergesidir. Bu yapılan katliamları kınamaktayız"
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER