AK Partili Eronat: Halk Artık Çözüm Sürecinden Yanadır

AK Partili Oya Eronat, halkın çözüm sürecini benimsediğini belirtirken, "Dağda evladını kaybetmiş anne de, Batı'da evladını şehit vermiş anne de nefret duymuyordu.

AK Partili Eronat: Halk Artık Çözüm Sürecinden Yanadır
 AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, halkın çözüm sürecini benimsediğini belirtirken, "Dağda evladını kaybetmiş anne de, Batı'da evladını şehit vermiş anne de nefret duymuyordu. Çünkü insan evlat acısı taşıdığı zaman, yüreğine başka duyguları sığdırması mümkün olmuyor. Halk artık çözüm sürecinden yanadır" dedi.

AK Partili Oya EronatŞanlıurfa'da partisinin 4'üncü Kadın Kolları Olağan Kongresi'ne katıldı. GAPTEM'de düzenlenen kongrede konuşan Oya Eronat, çözüm sürecine değindi. Halkın çözüm sürecini benimsediğini kaydeden Eronat, şöyle dedi:

"Evlat kaybeden anneler her sabah aynı acı ile uyanırlar. Bizler de her gün aynı acıyla uyandık. Bu bölgenin kaderiydi ama bu kader mutlaka değiştirilmelidir. Ben bu acılarla yaşarken bir şeyler yapmanın düşüncesi ile hem kendi sesimi, hem de diğer annelerin sesini duyurabilmek için siyasete girdim. Biraz öfke, biraz da kırgınlıkla yola çıkmıştım. 2009 yılında belediye meclis üyesi iken evlatlarını kaybeden annelerle karşılaştım. Dağda evladını kaybetmiş anne de, Batı'da evladını şehit vermiş anne de nefret duymuyordu. Çünkü insan evlat acısı taşıdığı zaman, yüreğine başka duyguları sığdırması mümkün olmuyor. Nefret etmiyorsunuz diyorsunuz ki,'Ben yandım başkalarının canı yanmasın.' 6-7 Ekim Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylarda en çok zarar gören şehrin milletvekiliyim. Güneydoğu'da 50'den fazla vatandaşımızı kaybettik. Ama bu olaylar iki günde son buldu. Bu olayları polis bitirdi zannetmeyin. Bu olayları İmralı da bitirmedi. Bu olayları, halk bitirdi. Bu da bize çözüm sürecinin geldiği noktayı gösterdi. Çünkü halk bu olaylara tevekkül etmedi. Halk artık çözüm sürecinden yanadır." 
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER