AK Parti'li İçten: Elinde Silah Olanlar Muhatabımız Değil

Şırnak'a gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Şırnak'a yeni atanan Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

AK Parti'li İçten: Elinde Silah Olanlar Muhatabımız Değil

 Şırnak'a gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Şırnak'a yeni atanan Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu. Şırnak'ta parti teşkilatı ve Şırnak Ticaret Odası'nı da ziyaret edeceğini belirten İçten, bir gazetecinin KCK'nın geri çekilmeyi durdurması ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

"Biz şunu baştan beri söylüyoruz. Biz birilerinin elinde silah var diye özgürlükler önündeki engelleri kaldırmıyoruz. Birilerinin elinde silah var diye demokratik adımlar da atmıyoruz. Bizim muhatabımız burada asla elinde silah olan insanlar olmadı. Dolayısıyla siyasi arenanın dışında söylemleri çok ya ciddiye almak doğru olmaz. Biz demokratik adımları attık. On buçuk yıldır siyah ve beyaz kadar. bu coğrafyada değişiklikler yaşandı. Ben Diyarbakır Milletvekiliyim, köyüme 22 saatte gidiyordum. Elimde bir karne vardı. Çayımı şekerimi ve unumu o karneye göre götürüyordum. Ama bu on buçuk yılda çok ciddi adımlar ve değişiklikler oldu. Bunların görünmezden gelinmemesi doğru olmaz. Dolayısıyla halkımız en güzel tepkiyi ve cevabı veriyor."

Halkın da sürece destek verdiğini hatırlatan AK Partili İçten, "Halkımız da bu süreçte, süreçten yana olanların yanında. Her kim ki çözüm sürecini noktasında, karşı bir durum sergiler ve her kim ki çözüm sürecinden öncekiler gibi refleksler göstermeye devam eder ve her kim ki insanların özgürlüklerini ve demokratikleşmenin önündeki adımlarını atmaya engel teşvik eder. Millet iradesinin altında bu saatten sonra ezilecektir. Yani millet bunu istemiyor. Millet kimsenin elinin silahında olmasını istemiyor. Bunu Kürtler istemiyor. Dolayısıyla PKK da bu bölgede Kürtler'e endeksli bir adım atıyorsa, o zaman Kürt halkının da, 'silahtan elini çeksin, silahları bıraksın' seslenişlerine cevap vermek zorunda. Aksi durumda millet iradesi altında ezilecektirler" diye konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER